Meral Akşener ve Mansur Yavaş Afyon’da

son dakika

Sahneye ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çıktı. Yavaş Afyonkarahisarlı yurttaşlara şöyle seslendi:

Millet ne taktir ettiyse ya iktidar devam etti ya da yerine yenisi geldi.  ’14 Mayıs seçiminde iktidar değişirse bu bir darbe’ diye pespaye pespaye sözler duymaya başladık.  Bunu söyleyen sayın Bakan’a söylüyorum seçim neden yapılır. İktidar değişsin diye yapılır. Biz de tam da sizi değiştirmek oradan indirmek istiyoruz. Şunu mu söylüyorsunuz ‘Seçime girin ama kazanmayın’ Böyle bir şey var mı? Bunu Ankara’da da yaptılar her yerde yaparlar. Bu iktidarın şöyle bir özelliği var. Anketlerdeki durumu görünce taktik değiştirirler her türlü iftiralar birden bire ortaya çıkar. 2019’da biz iş başına gelirken önce dedi ki sayın Cumhurbaşkanı: ‘Bu arkadaşımız 35 40 bin nüfuslu bir yerin belediye başkanlığını yaptı. Bu çok büyük bir bütçe kocaman Ankara burayı nasıl yönetecek yönetemez’ dedi. Ne oldu? Ankaralılar bizi seçtiler. Seçildikten sonra derhal israfı rant düzenini ortadan kaldırdık. 3 bin 500 kadar ihaleyi şeffaf şekilde yayınlamaya başladık. Katılımcısı sayısını arttırdık. Belediyemiz tasarruf etti. Kaldı ki o 3 bin 500 tane canlı yayınlanan ve daha da yayınlanacak olan olan ihaleler torunumun torununa kadar internette kalacak. Her yaptığımız ihalenin bedelini yaptığımız eserlerin üzerine asıyoruz. Çünkü biz kendi paramızı harcamıyoruz. Ankara halkının bize verdiği paralılarla yapıyoruz. 5 katrilyon eski dönemin borcunu ödedik. Bir de bize topal ördek muamelesi yaptılar. 8 Nisan’da görevi aldık 28 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle gelirlerimizi azaltacak şekilde uygulama yaptılar. Eski dönemde eski Belediye Başkanının çöp projelerine para yatırıp asli olarak yapması gereken mesleği beceremeyip götürüp ulaştırma bakanlığına verdiğini biliyoruz. Ulaştırma Bakanlığı Çay Yolu metrosunu yapmış bizden önceki sayın Tuna’ya devretmiş. Demiş ki ‘Bilet parasının belli bir miktarını bize ödeyeceksin. Biz bu parayı öyle tahsil edeceğiz’ Fakat birden bire 28’inde kararname değişti. Bütçeden yüzde 5 kesilecek diye. Ne oldu 4 yılda benden kesilmesi gereken para 80 milyon lirayken 1.7 milyar… Eski parayla 1 katrilyon 700 bin lira kesildi ki Mansur Yavaş Ankaralılara az hizmet etsin diye. Ben mi cezalandırıldım Ankara halkı mı? 2019’dan beri yatırım programında olan ve metrosu olmayan tek başkent Ankara’nın Keçiören uzatması yatırım programında olmasına rağmen yapmıyorlar. İstanbul’da Ekrem Başkanla metro yarıştırıyorlar. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Uluslararası Şeffaflık derneğinden şeffaflık ödülü aldık. İngiltere’den de Dünya Belediye Başkanları Başkent ödülünde yılın başkanı seçildik.  Anakra halkının paraları 25 yıldır alınır pahalı su satılır çöp projelere yatırılır… Ben şu eseri bıraktım diye övülürdü. Halbuki Ankara’da 2013 yılından beri nüfus artmasına rağmen 1 tane otobüs alınmamasına rağmen 400 tane otobüs aldık. Ankara’da bir çok köyde kanalizasyon yoktu sular tankerle gidiyordu.

Dediler ki bunlar gelirse sosyal yardımları kesecekler şimdide Aile Bakanlığı’ndan yardım alanlara diyorlar ki bunlar gelirse sizin yardımlarınızı kesecek. Eskiden yardımlar kolilere dolduruluyordu. Nedense bunların ihalelerini de hep aynı müteahhit kazanıyordu.  150 200 milyon liralık alım yapılıyordu. O da makarnayı bulguru nohutu bile yurt dışından ithal ediyordu. Kapı kapı dağıtılıyordu. Göstere göstere insanları incite incite yardım yapılıyordu… Başkent kart isminde bir kart yaptık parayı yüklüyoruz. O aile köylere kadar manava bakkala gidiyor… Esnaf da  kazanıyor aileler ihtiyacını da karşılıyor. Bir elin verdiğini bir el görmüyor artık…  Sınava girecek çocukların hepsinin sınav ücreti yatar, okula giden çocuklara harçlık yatar,  baktık ki ekonomik kriz nedeniyle 158 bin adetle aldığımız  destek alan sayısı 200 bini geçti. mağduriyetin arttığını gördük… Tam 200 bin aileye 3’er ay müddetli 500’er liralık yardım yaptık çocukları üşümedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 16 milyarı AnkaPark’a gömdü. Şehre girerken gördüğünüz o  kapılara harcanan para 235 milyon lira bugünün parasıyla… Sonra diyorlar ki biz eser bıraktık… Bunun adı eser bırakmak değil… Halkın parasını sağa sola atmak…

Çağırdık çiftçileri sizin için ne yapabiliriz dedik… İlk yıl nohut tohumu dağıttık.. Satamayız dediler. Başkent marketler kurdum kadın kooperatifler kurdum. Yaptılar, ürettiler…