Meral Akşener ve Mansur Yavaş Bursa’da

meral akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Bursa’da halka sesleniyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Millet Buluşmaları kapsamında Bursa’ya geldi. Mitinge, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da silahlı saldırıyla öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in ailesi de katıldı.

İlk sözü Mansur Yavaş aldı. Mansur Yavaş şunları söyledi:

Yine Bursa’nın fakir mahallesinden doğup büyük emeklerle okutup Ankara’ya gönderdiği orada önemli bir kuruluşun genel başkanlığını yaptıktan sonra menfur bir cinayete kurban giden Sinan Ateş’i de saygıyla anıyorum.

Umuyorum ki başta Cumhurbaşkanı Adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere İYİ Parti Genel Başkanımız sayın Meral Akşener olmak üzere diğer dört genel başkan olmak üzere hepsinin verdiği söz şudur: İlk yapılacak işlerden birisi bu cinayetin faillerinin tamamının yakalanıp cezalarını çekmeleridir.

Bu kadar güçlü bir iktidar tweet atanı dünyanın öbür tarafından bulup getiriyor ancak maalesef Ankara’nın göbeğinde bir cuma namazı çıkışı işlenen bu cinayetin faillerini hala aydınlatamadı. Adalet anlayışı maalesef ülkemizde bu hale geldi. Adalet anlayışımız maalesef hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukuku haline geldi.

Gençler öncelikle sizinle bir anlaşalım. Benim sözlerimi tezahüratla bölmeyin de arkamdan ne yaparsanız yapın. Çünkü ben buradan Ordu’ya gideceğim, sayın Genel Başkanım İstanbul’a gidecek. Hem güneşin altında bekleyenleri daha fazla bekletmemiş oluruz. Belki iki kelime fazla ederim.

Demokrasi anlayışları şu: Seçime herkes girebilir ama kazanmaları yasak. Nereden nereye geldik değil mi? Şimdi de nefret siyaseti, televizyonlarda konuşulanları görüyorsunuz? Neden bunu yapıyorlar? Torpil, adaletsizlik konuşmasın biz iftira edelim bize yanıt versinler. Ben de görev edindim. Bunlara ben yanıt vereyim, genel başkanlar vaatlerini anlatsın.

Seçim zamanı Türk kimliğinden rahatsız olanlar vardı, TC tabelasından rahatsız olanlar vardı. Seçimi kazandık, geldiğimiz gün o TC tabeleasını yerine çaktık.

Hani Başkanlık Sistemi gelince uçacak demişlerdi ya. Maskeyi dağıtamadılar dağıttırmak da istemediler. Yardımlaşmak istiyoruz, yasal hakkımız sayın Genel Başkanımız üç aylık emekli maaşını verdi Ankara Büyükşehir’e ona da çöktüler maalesef. Yapmayacaksınız dediler ama biz dinlemedik. Belediye olarak olmasa da organizasyonu yaptık insanların birbiriyle dayanışmasını sağladık ve pandemi döneminde ne aç bıraktık ne açık bıraktık.

Baktılar olmuyor bir şey yapmamız lazım. Bizim metro gelirlerimizden bilet gelirlerimizden para kesiliyordu. Eski belediye başkanının başka işleri olduğu için metroyu yapamayıp devretti metroyu. Sayın Tuna döneminde sözleşme yapmışlar metronun aldıkları bilet parasının belli bir miktarıyla ödeyecek diye. 8 Nisan’da aldık 28 Nisan’da kararname çıktı. Belediye’nin bütçe gelirlerinden yüzde 5 kesmeye başladılar. Normalde 80 milyon kesilmesi gerekirken 1.7 trilyon lira para kestiler. 1.6 trilyonunu haksız kestiler. Ankara halkına hizmet etmemizi engellemek istediler. Zannettiler ki Mansur Yavaş’a zarar verdik. Hayır halkı cezalandırıyorsunuz. Artı bir milyar hala Çevre Bakanlığı’ndan alacağımız var. Onları da alamıyoruz. Ama Ankara halkı memnun.

Demek ki belediye değişince kötü bir şey olmuyormuş. Lafı hükümet değişirse de kötü bir şey olmaza getiriyorum.

Camiye siyaseti soktular, okula siyaseti soktular kamunun bütün gücünü kullanıyorlar, uçaklarla propagandalara gidiyorlar, TRT 32 saat sayın Cumhurbaşkanı’na 32 dakika sayın Kılıçdaroğlu’na fırsat veriyor. Bu şunu hatırlatıyor bana: Hani siz Hz. Ömer’in mumu diye gelmiştiniz iktidara gelirken? Hani kamu kaynaklarınızı ayıracaktınız kişisel harcamalarınızdan, kişisel propagandalarınızdan. İşte bunun için yenileceksiniz. Devlet bizim diye düşünüyorsunuz, devlet milletindir.