Merkel: “Putin için ise sadece güç önemlidir”

merkel putin
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiği şubat ayından önce Moskova’ya ilişkin politikalarını savunurken görevdeki son dönemlerinde elinde Rusya lideri Vladimir Putin’i etkileyecek güç kalmadığını söyledi.

BBC’de yer alan habere göre Der Spiegel’e konuşan eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2021 yazında Rusya lideri Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yer alacağı Avrupa görüşmeleri düzenlemeye çalıştığını söyledi ve “Ancak bunu sağlayacak gücüm yoktu” dedi.

Merkel, “Herkes sonbaharda gideceğimi biliyordu” dedi.

Almanya’da dört dönem başbakanlık yaptıktan sonra aralık ayında görevden ayrılan Merkel, son Moskova ziyaretini 2021’in Ağustos ayında gerçekleştirmişti. Merkel, son görüşmeyle ilgili “His çok netti, güç siyaseti konusunda bitmiş durumdasınız. Putin için ise sadece güç önemlidir” dedi.

Merkel son görüşmelerinde Putin’in Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u da dahil ettiğini, daha önce her zaman ikili görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Rusya’nın Ukrayna işgaliyle eski Almanya Başbakanı Merkel ve Avrupa liderlerinin daha önce Kremlin’e yönelik daha sert bir tutumu olmuş olması gerektiği eleştirileri yapılmıştı.



Bu Yazıya Tepki Ver