Merkez Bankası’nda gece yarısı operasyonu. Tartışmalı isim için yolun sonu !

650x344-tcmb-merkez-bankasi-toplantisi-ile-faiz-karari-ne-zaman-aciklanacak-piyasalarin-gozu-tcmb-faiz-karari-icin-ppk-toplantisinda-1613375528930
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası’nda dikkat çeken değişiklik… Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararıyla iki başkan yardımcısı ve astronomik yol masrafı nedeniyle gündeme gelen Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Çankaya Köşkü’nde görüştü.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapılmazken gece yarısı Resmi Gazete’nin yayınlanmasıyla görüşmenin içeriği de ortaya çıkmış oldu.

Yayımlanan Cumhurbaşkanı imzalı karara göre, Merkez Bankası’nda iki başkan yardımcısı ile bir Para Politikası Kurulu Üyesi görevden alındı.

Görevden alınan isimler şöyle:

*Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen
*Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük
*Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş



BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SADECE BİR İSİM ATANDI

Görevden alınan iki başkan yardımcısının yerine sadece bir kişi atandı bu isim ise Taha Çakmak oldu. Prof. Dr. Yusuf Tuna ise Para Politikası Kurulu üyeliğine getirildi.

ABD’DE YAŞAYAN ABDULLAH YAVAŞ, ASTRONOMİK YOL MASRAFIYLA TARTIŞMALARA SEBEP OLMUŞTU

2008 Yılında Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’na atanan, dönemin Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın ABD’de yaşıyor olması dolayısıyla karşı çıktığı Prof. Dr. Abdullah Yavaş’ın görev süresi 2023’te bitecekti. Yavaş, son dönemlerde, görevde olduğu süre boyunca yapılan toplantılara katılmak için 13,5 yılda devlete maliyetinin 700 bin doları geçtiğinin meraklılarca hesaplanması nedeniyle tartışmaların gündemine oturmuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver