Metro istasyonları hayat buluyor

metrohatti8801

Günde 2.5 milyon vatandaşa hizmet verdiklerini belirten Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, ”Metrolarda mevcut ticari alanların yüzde 30’u 7 yıldır boştu. Yeni ticari alanlarımızı, yolcu akışlarını engellemeyecek şekilde planladık. Elde edilen gelir yine İstanbullu için kullanılacak” dedi.

Her gün 2,5 milyonu aşkın yolcu kapasitesiyle 16 hatta 189 istasyonda her gün 18 saat İstanbul halkına hizmet veren metrolarda yeni bir dönem başlıyor. İBB iştiraklerinden Metro İstanbul, istasyonlarını ticaret merkezine dönüştürüyor. Toplam 1 milyon metrekarenin üzerinde kapalı alanı bulunan şirket, ticari alanlar ve otomatlar için 14 Temmuz’da ihale açacak. Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, 132 mağaza ve otomatları 3 ay sonunda hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

18 SAAT HİZMET VERECEK

Soy şöyle konuştu: ”Metrolarda mevcut ticari alanların yüzde 30’u 7 yıldır boş duruyordu. Bu da İstanbul için büyük gelir kaybı demek. Yeni ticari alanlarımızı, yolcu akışlarını engellemeyecek aynı zamanda yolculuk deneyimini zenginleştirecek şekilde planladık. Buradan elde edilen gelir yine İstanbullu için kullanılacak. Yani bu gelir İstanbul’un kasasına girecek. Metrolarımız haftanın 7 günü 18 saat hizmet veriyor. Hatta gece metrosu günlerinde 24 saat açık oluyor.”