Metro istasyonu inşaatı beton ile kapatıldı

18180971
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sancaktepe-Yenidoğan metro inşaatında yapılan kazı çalışmaları Büyükşehir Belediye ekiplerince beton dökülerek kapatılmaya başlandı. Metro çalışmalarının durdurulması vatandaşların tepkisini çekti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve gelmeden önce çalışmalarına başlanan Sancaktepe-Yenidoğan metro inşaatı durduruldu. İBB tarafından verilen karar sonrası çalışmaların durdurulduğu metro kazı alanı beton dökülerek kapatıldı. Verilen karar sonrası binlerce İstanbullunun ulaşım sorununu çözecek olan kritik metro kararı tepkiyle karşılandı.

İLK KISMI 2023’te AÇILACAKTI

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nda 2. tünel açma makinesinin (TBM) kazıya başlaması dolayısıyla tören düzenlenmiş, Sancaktepe’deki şantiye alanında düzenlenen törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu projenin Sancaktepe Şehir Hastanesi’ne kadar olan kısmını 2023 başında bitireceklerini, kalan etabı ise 2024 başında tamamlayacaklarını açıklamıştı.

METRO İPTAL TÖRENİ YAPILACAK MI?

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, İBB yönetimine tepki gösterirken, “Daha önce Sancaktepe’de bir türlü bitiremedikleri metroya ikinci başlama töreni yapan İBB’ye soruyoruz. Bugün üstüne toprak attığınız Yenidoğan Metrosu için de bir “Metro İptal Etme Töreni” düzenleyecek misiniz?” ifadelerini kullandı.



Bu Yazıya Tepki Ver