Mevlüt Çavuşoğlu: “İsveç’in burada sorumluluğu var buradan kaçamazlar”

Stockholm Erdoğan kuklası pkk isveç
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK/YPG destekçilerinin İsveç’te yaptığı gösterilerle ilgili, “Bu eylem, şehrin merkezinde belediyenin hemen önünde herkesin gözü önünde gerçekleşti. İsveç’in burada sorumluluğu var buradan kaçamazlar. Hele hele kınayarak hiç kaçamazlar” dedi.

Çavuşoğlu, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Çavuşoğlu, İsveç’in başkenti Stockholm’de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın maketinin asılmasına tepki gösterdi. Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“İsveç’te PKK/YPG’nin başka bir provokasyonunu gördük. Aslında bu hem ırkçı hem de nefret suçu içeren bir eylemdir. İsveç’in de mücadele etmesi gereken bir eylemdir. Terörle mücadele konusunda anayasasını İsveç değiştirdi. O kanunlara bile gerek yok. Bu eylem, şehrin merkezinde belediyenin hemen önünde herkesin gözü önünde gerçekleşti. İsveç’in burada sorumluluğu var, buradan kaçamazlar. Hele hele kınayarak hiç kaçamazlar.

(ABD ziyareti) ABD’nin Suriye’de PKK/YPG desteği devam ediyor. Bu bizim için bir tehdittir. ABD ve Rusya da verdiği sözü tutmamıştır. Rusya da tutmadı. Sözlerinde durmaları gerekiyor. Biz, bu konuları da gündeme getireceğiz.

İlişkileri devam ettirmek demek İsrail’in illegal yerleşimlerini desteklemek değildir. Filistin halklarının haklarını yok saymak değildir. Herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor.”



Bu Yazıya Tepki Ver