Mezopotamya küresel marka olacak

mezopotamya-projesi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAP Bölgesi Turizm Tanıtım ve Markalaşma Projesi, “Mezopotamya” adıyla küresel bir kimliğe dönüşecek. Tanıtım stratejisi ve eylem planı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılacağı törenle duyurulacak.

Hemen her şehrinde geçmişe dair önemli izler, kültürel hazineler barındıran Türkiye, bu zenginliğini turizme kazandırma adına kritik bir adım atmaya hazırlanıyor… GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Dicle, Karacadağ ve İpekyolu Kalkınma ajanslarının iş birliğinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerin zengin kültürel mirasını turizme kazandırma ve bölgesel kalkınmayı sağlamak amacıyla başlatılan “GAP Bölgesi Turizm Tanıtım ve Markalaşma Projesi”, “Mezopotamya” adıyla küresel bir kimliğe dönüşüyor.

DESTİNASYON ODAKLI İLK BÖLGESEL TURİZM MARKASI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu topraklarından, Türkiye’nin destinasyon odaklı ilk bölgesel turizm markası, “Mezopotamya” doğuyor.

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’ın zengin kültürel mirasını turizme kazandırma ve bölgesel kalkınmayı sağlamak amacıyla başlatılan GAP Bölgesi Turizm Tanıtım ve Markalaşma Projesi, “Mezopotamya” adıyla küresel bir kimlik kazanacak. Açık hava müzesi görünümüyle tüm dünyanın en büyük turizm destinasyonlarından biri olacak Mezopotamya’nın tanıtım stratejisi ve eylem planı, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla düzenlenecek tanıtım töreniyle duyurulacak.

HEDEF MEZOPOTAMYA’YI MUTALAK GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER LİSTESİNE EKLEMEK



Proje kapsamında bölgedeki 9 ilin kültürel değerlerinin yansıtıldığı bir logo hazırlanarak Mezopotamya’nın bir bölge olmaktan çok bir marka olarak konumlandırılması amaçlanıyor. Yerleşik hayatın ve uygarlığın ortaya çıktığı, dünyanın birçok ilki ve enine ev sahipliği yapan Mezopotamya’yı “Türkiye ve dünyada mutlaka görülmesi gereken yerler listelerine” dahil etmek de nihai hedef olarak belirlendi.

Bu Yazıya Tepki Ver