MHP’li eski başkanın, 17 yaşındaki erkek çocuğa cinsel saldırı davasında beraate gerekçe bulundu: “Çocuğun rızası var !”

Cihan Kayaalp
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da 17 yaşında bir erkek çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ancak ikinci duruşmada delil yetersizliğinden beraat eden MHP eski İl Başkanı Cihan Kayaalp ile ilgili mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, mağdurun ifadelerinin birbiriyle çeliştiği, istismar iddiasının ise bir an için kabul edilse bile herhangi bir cebir, şiddet, tehdit ve zorlama olmadan rızaya dayalı gerçekleştiğine dikkat çekildi. Beraat kararına karşı hem duruşma savcısı, hem de mağdur avukatları Bölge İstinaf Mahkemesine itirazda bulundu.

Diyarbakır’da lise öğrencisi E.A’ya cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve soruşturmanın selameti açısından MHP Genel Merkez kararıyla görevden alınan eski il başkanı Cihan Kayaalp’e ikinci duruşmada verilen beraat kararıyla ilgili 13. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararını tamamladı.

Mahkeme, toplanan deliller ve yapılan yargılama sonucunda, dinlenen tanık ifadeleri ile mağdurun gerek soruşturma, gerekse yargılama aşamasında alınan beyanlarında ifadelerinin birbiriyle çelişmiş olması nedeniyle bu durumun mahkemede tam vicdani bir kanaat hasıl olması bakımından hükme esas alınamayacağının altını çizdi.

RIZAYA DAYALI İLİŞKİ, İFADELERİ İLE ÇELİŞKİLİ

Cinsel saldırı olayında mağdurun olayı yönetmesinin mümkün olamayacağına dikkat çeken mahkeme, istismar olayının iddianamede yazılı biçimde sübuta erdiği bir an için kabul edilmiş olsa bile somut olayda sanık tarafından mağdura yönelik cebir, şiddet, zor kullanma ve tehdit olmadığı, bilakis sanığın rızası dahilinde olayın gerçekleştiği ifade edildi.

Mağdurun suçun işlendiği tarihte 15-18 yaş grubunda yer aldığı, şikâyeti sonrasında pedagoglar eşliğinde kayıt altına alınan ifadelerinde; cinsel istismar iddiasını anlatırken, kendisine yönelik herhangi bir zorla alıkoyma, tehdit ve şiddetten söz etmediği, bilakis karşılıklı rızaya dayalı olduğu biçiminde birbiriyle çelişen beyanlarda bulunduğu anlatıldı.



KENDİNİ BEĞENDİRME İSTEĞİ

Mahkeme mağdurun ifadesinde de geçtiği şekilde olayı yaşarken sanıkla birlikte gülüşüp kahkaha attıkları, rızası dışında herhangi bir tehdit veya şiddete maruz kaldığı veya kalacağına dair dosya içerisinde sanığın mahkûmiyeti için yeterli düzeyde hükme esas alınabilecek delil ve emareler bulunmadığını belirtti.

Mahkeme, sanığın şiddete maruz kalacağına dair bir kaygısı bulunmadığı gibi sanığa rızası varmış gibi kendini beğendirme gibi istediğini açıkça ortaya koyduğuna ilişkin anlatımları da dikkate alındığında sanığın mahkûmiyetine yeterli her türlü şüpheden uzak, somut, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğine vurgu yapıldı.

Gerekçeli kararın tamamlanmasıyla birlikte mütalaasında sanığın cezalandırılmasını talep eden duruşma savcısı ile mağdur ve avukatları beraat kararının bozulması istemiyle Bölge İstinaf Mahkemesi cinsel suçlarla ilgili yargılama yapmaya yetkili 7. Ceza Dairesine başvuruda bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver