Türkiye kabustan çıkamadı: Milas’ta can pazarı.

milas1

Milas’ta devam eden orman yangını tüm önlem ve çabalara rağmen termik santrale sıçradı. Santralin tahliyesinin ardından santralin hemen yanında bulunan yerleşim yeri Ören de tahliye ediliyor. Karadan ve denizden tahliyelerin sürdüğü Ören’de bir yandan askeri gemiler tahliye için sahile yanaşırken diğer yandan da araçları ile bölgeden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar uzun araç kuyrukları oluştu. Jandarma ekipleri bir yandan güvenliği sağlamaya çalışırken diğer yandan da oluşan araç yoğunluğunda trafiği düzenlemeye çalışıyor.

Marmaris’te itfaiye aracı şarampole yuvarlandı: 4 yaralı

Yangınlara müdahale için Marmaris’te bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye aracı Turunç bölgesinde şarampole yuvarlandı.

Kazada 4 işçi yaralandı. Yaralılardan 2’si ayakta tedavi edilirken, diğer 2’si ise müşahede altına alındı.

MSB: “Milas’taki termik santralde bulunan vatandaşlarımız bölgeden emniyetle tahliye edilmiştir”

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Milas’ın Ören bölgesindeki yangın nedeniyle gece boyunca tahliye çalışmalarının devam ettiğini, termik santralde bulunan vatandaşların bölgeden emniyetle tahliye edildiğini bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından bir video eşliğinde yapılan paylaşımda, vatandaşların gemilerle tahliye edildiğine ilişkin görüntülere yer verildi.

Açıklamada, “Milas’ın Ören bölgesindeki yangın nedeniyle gece boyunca tahliye çalışmaları devam etmiş, termik santralde bulunan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetlerimize ait çıkarma gemileriyle bölgeden emniyetle tahliye edilmiştir. Tahliye çalışmaları sorunsuz şekilde tamamlanmıştır.” ifadesi kullanıldı.

Başsavcılıktan ‘yangın paylaşımları’ soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, halk arasında endişe, korku ve panik yaratmaya, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini aşağılamaya çalıştıklarını belirledikleri paylaşımlar hakkında soruşturma başlattığını açıkladı.

10 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçedeki son gelişmelerle ilgili sosyal medya hesabından bilgilendirme videosu yayımladı. Makamından vatandaşlara seslenen Tokat şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda bu açıklamayı Ören belediye binasındaki makamımızdan yapıyorum. Yaklaşık 1.5 saat önce aldığımız haber ve duyduğumuz siren sesleriyle yangının Kemerköy Termik Santrali’ne girdiğini öğrendik.

*Hemen oraya gitmek için yöneldiğimizde yolların kapatıldığını ve civarında kesin talimatlarla bir tahliye işleminin uygulanmakta olduğunu gördük, derhal belediye binamıza geri döndük.

*Bu süre içerisinde kaymakamımızla yaptığımız görüşmeye göre valilik tarafından alınan kararla Ören’in ve çevresindeki mahallelerin boşaltılmasına karar verildiğini öğrendik. Bu karar hemşerilerimizin güvenliği konusunda uygulanması gereken bir karardır.

*Öğrendiğimize göre Ören, Alatepe, Kultak, Pinar, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler, Bağdamları ve Karacaağaç mahallelerimiz için tahliye kararı alınmış bulunmaktadır.

*Toplanma yerlerimiz Milas Şehir Stadyumu ve Koru Yüksel Çağlar İlkokuludur. Tahliye için Kultak, Alatepe ve Pinar, Dereköy yol istikametleri kullanılabilir. Bunlar araçlarıyla gidecek hemşerilerimiz içindir.

*Aracı olmayan değerli hemşerilerimiz için de Ören Marina’da 1500 kişilik bir çıkarma gemisi hazır beklemektedir.

*Resmi açıklamalar harici hiçbir açıklamaya itibar etmeyiniz.

*Günlerden beri yaptığımız uyarılara rağmen bu sonucun gerçekleşmiş olmasından son derece üzgünüm.

Aydın’daki orman yangın devam ediyor

Aydın’ın Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale sürüyor.

Alemler Mahallesi’ndeki Karıncalı Dağı eteklerinde 2 gün önce başlayan orman yangınına ekipler çok sayıda arazöz, su tankeri ve beton mikseriyle müdahale ederken, vatandaşlar da kazma ve küreklerle mücadeleye destek veriyor.

Karacasu Kaymakamlığınca yapılan açıklamada bir mahallenin tedbir amaçlı kısmen tahliye edildiği bildirilmişti.

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesindeki orman yangını Menteşe ilçesine ulaştı

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi Menteşe Mahallesi’ndeki ormanlık alanda iki gün önce başlayan yangın Menteşe ilçesine ulaştı.

Menteşe Kaymakamlığı koordinasyonunda oluşturulan İlçe Kriz Masası tarafından ilçeye bağlı Kozağaç ve Şenyayla mahallelerindeki vatandaşların tahliye edilmesine karar verildi.

Yangının ormanlık alandan yerleşim alanlarına yayılmasının engellenmesi amacıyla Kozağaç, İkizce ve Salihpaşalar mahalleleri çevresindeki ağaçlar kesilecek.

Rüzgarın söndürme çalışmalarını güçleştirdiği bölgede alevlere, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile bazı gönüllüler müdahale ediyor.

Bölgede, Valilik, Türk Kızılay ve belediye ekipleri tarafından yardım koordinasyon merkezi oluşturuldu.

Köyceğiz’de bir mahalle daha boşaltıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde orman yangınının yayılması üzerinde bir mahalle daha tahliye edildi.

Ağla Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan ve kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle ve karadan ulaşımın olmadığı yerlerde çalışmalar güçlükle yürütülüyor.

Alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı ve Taşdibi mahallelerinin bir bölümünün dün tedbir amaçlı tahliye edilmesinin ardından Sazak mahallesi de tedbiren boşaltıldı.

Vatandaşlar yangının yoğun olduğu yerlere yaklaşmamaları için sık sık uyarıldı.

Tahliye için yapılan anonsların ardından bazı vatandaşlar kendi araçlarıyla bölgeden ayrıldı.