Millet İttifakı ikiye bölündü

akşener
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millet İttifakı’nda iki cepheden yapılan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklamaları sonrası yaşanan belirsizliği CHP lideri Kılıçdaroğlu noktaladı: Birlikte karar verilmeden açıklama yapmak yanlış oldu.  

Millet İttifakı’nda gündem çıkarılacak Cumhurbaşkanı adayı… İttifakın adayı için farklı isimlerin öne çıktığı bu süreçte CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun, “Sayın genel başkanımız, adayımız, Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sevgi ve saygılarını iletiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullanması kararın kesinleştiği yorumlarını beraberinde getirmişti.

“ÖYLE BİR ŞEY YOK”

Bu açıklama sonrası gözler ittifakın diğer ortağı İYİ Parti’ye çevrilmişken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da adaylık için Kılıçdaroğlu’nun adının geçtiği iddialarına, “Öyle bir konu konuşuldu diye bir şey yok. Bizim gönlümüzden de Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı olması geçiyor. Sadece şunu söyleyebiliriz; onun gününe çok var. Bu konularda çok kolay anlaşılır. Arada bir sürtüşme çıkmaz. Bu zamanı geldiğinde halledilecek bir konudur.” yanıtını verdi.

“YANLIŞ OLDU”

Gelişmeler üzerine açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Sayın Kuşoğlu zamansız bir açıklama yapmış, üzülerek haberim oldu. Biz cumhurbaşkanlığı seçimine Millet İttifakı olarak diğer partilerle birlikte gireceğiz. Onlara danışmadan, onların onayı alınmadan, birlikte karar verilmeden, şu veya bu kişinin aday olacağını açıklaması yanlış oldu.” ifadelerine yer verdi.



Bu Yazıya Tepki Ver