Milli Eğitim’den skandal LGS yazısı

sınav
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilde bulunan okul müdürlerine “Sınavda herhangi bir hedefi olmayan öğrencilerin LGS’ye katılmamasını sağlayın” mesajı gönderdi. CHP’li Yıldırım Kaya ve Eğitim-Sen, skandala sert tepki gösterdi.

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün tarafından gönderilen yazıda şöyle denildi: “Kıymetli ortaokul müdürlerimiz biliyorsunuz ki önümüzdeki hafta sonunda LGS sınavı var. Daha önce de paylaştığımız gibi bu sınavda herhangi bir hedefi olmayan ya da ders durumu istenmeyen durumda olan öğrencilerimizin velileri ile istişare edilerek sınava katılmamaları yönünde yönlendirme çalışmalarımızı ivedilikle takip edelim, çünkü sene boyu verilen emekler hedefsiz öğrencilerimizin sınava katılımı ile ortalamalarınız oldukça aşağılara düşmektedir. Bundan dolayı 8. sınıf öğrenci sayımız ve bu konu ile ilgili görüş yapılan öğrenci veli görüşmelerinin her okul müdürümüz tarafından hassasiyet ile üzerinde durulması ve bir liste halinde tarafımıza bildirilmesi hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim.”

CHP’Lİ KAYA: BU SUÇTUR!

Konu üzerine CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya yazılı bir açıklama yaptı. “Bu nasıl bir eğitim anlayışıdır! Çocuklarımız hedefi olan ve olmayanlar diye ayrıştırılmış. Sonra da “hedefi olmayan” öğrenciler kategorisine koyduklarının eğitim haklarını ellerinden alarak, gözden çıkarmışlar.” diyen Kaya, tepkisini şu ifadelerle gösterdi:

“Hiç kimse çocuklarımızı değersizleştiremez! Hedefi olmayan”, “hedefi olan” “başarılı”, “başarısız”, “nitelikli”, “niteliksiz” kategorilerine koyarak geleceklerini karartamaz. Böyle bir ayrım yapmaya ne hakkınız, ne de haddiniz var. Bu uygulama suçtur!

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk çocuklarımızın kategorize edilerek eğitim sisteminin dışına itilmesine sessiz mi kalacaksınız? Hedefi olmayanlar yöneticiler, Milli Eğitim Bakanlığında görev yapmaya devam mı edecek?



Çocuklarımızı “hedefi olmayanlar” diyerek açık liselere yönlendirmek, istemedikleri halde imam hatip liselerine, meslek liselerine mecbur bırakmak isteyenlerle mücadelemiz devam edecek. CHP olarak olayın takipçisi olacağız, çocuklarımızın mağdur edilmesine asla izin vermeyeceğiz.”

Bu Yazıya Tepki Ver