Milli Görüş Fransa’yı karıştırdı

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye, bütçesinden cami için 2.5 milyon euro verince kıyamet koptu… İçişleri Bakanı Darmanin, belediyeyi Türk devletiyle bağlantıları olan bir örgütü finanse etmekle suçladı.

Millî Görüş’ün dünyanın en eski gotik katedrali Notre-Dame de Strasbourg ile sembolizm açısından kıyaslanabilir dev bir eser olacak Eyyüp Sultan Camii, Fransa’yı karıştırdı. Strasbourg belediyesi, caminin inşası için 2.5 milyon euroluk sübvansiyon talebini kabul etti. Fransa’nın geri kalanı yeni dini binaların kamu finansmanını yasaklarken, Strasbourg’un bulunduğu Alsace bölgeleri ve Moselle, Almanya’nın bir parçası olduğu zamana kadar uzanan ayrı bir statü nedeniyle buna izin veriyor.

Ancak İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, bu karar üzerine adeta çıldırdı, belediyeyi siyasal İslam’ı destekleyen ve Türk devletiyle bağlantıları olan bir örgütü finanse etmekle suçladı. Darmanin’e ise Macron’un bir Fransa İslamı yaratma emellerinin gerilemesinden öfkeli olduğu tepkisi geldi. İçişleri Bakanı Darmanin, “Umarım bu herkesin gözünü açar ve ayrılıkçılık yasası yakında çıkarılır” diyerek faşist yüzünü gözler önüne serdi.

30 bin Türk’e hizmet verecek

Eyyüp Sultan Camii, Strasbourg’da yaklaşık 30 bin Türk’e hizmet verecek. 2 bin 500 kişilik ibadet alanı olan camide okul, restoran, kütüphane ve 14 mağaza da bulunacak.

10 bin euroyu geçmiyor



Fransa’da dernekler, Türkiye, Katar veya Suudi Arabistan gibi ülkelerden gelen 10 bin eurodan fazla bağışları beyan etmeye ve hesaplarını tasdik ettirmeye mecbur.

Millî Görüş kimi destekledi?

Fransa’da Millî Görüş’ün politik duruşu ile ilgili ilginç saptamalar yaptı. Son seçimlerde Türk muhalefetini desteklediği için Millî Görüş’ün politize edildiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın olmadığı öne sürüldü.

Bu Yazıya Tepki Ver