Milli Takım’dan ‘İdeal’ prova 2-0

senol
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ay-yıldızlılar, Euro 2020 öncesi son hazırlık sınavında Moldova’yı as kadrosuyla 2-0 yendi. Gollerimizi Burak Yılmaz ve Cengiz Ünder attı.

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2020 yolunda son provasını galibiyetle kapadı. Milliler, Almanya’nın Paderborn kentindeki hazırlık mücadelesinde Moldova’yı 2-0 mağlup ederek gözünü 11 Haziran’da Roma’da İtalya ile oynayacağı açılış maçına çevirdi. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada ay-yıldızlı ekibimizin gollerini 58. dakikada Kaptan Burak Yılmaz ve 77. dakikada Cengiz Ünder kaydetti. Teknik direktör Şenol Güneş, İtalya maçında sahaya sürmeyi planladığı ideal 11’ini Moldova karşısında denedi.

2 GALİBİYET VE 1 BERABERLİK

Sahaya çıkan futbolcularımız, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü (Dk. 46 Kaan Ayhan), Umut Meraş, Okay Yokuşlu (Dk. 79 Taylan Antalyalı), Ozan Tufan (Dk. 46 Cengiz Ünder), Kenan Karaman, Yusuf Yazıcı (Dk. 68 Orkun Kökçü), Hakan Çalhanoğlu (Dkk. 68 Ozan Kabak), Burak Yılmaz (Dk. 84 Mert Müldür) oldu. Dev turnuva öncesi son provasını galibiyetle yapan A Milliler, Antalya kampındaki hazırlık karşılaşmasında Azerbaycan’ı 2-1 yenerken Gine ile 0-0 berabere kalmıştı. Almanya kampı, 10 Haziran’a kadar sürecek.

 Kral yine boş geçmedi

Fransa Ligi’nde attığı gollerle Lille’in şampiyonluğunda başrolü oynayan Burak Yılmaz, EURO 2020 öncesi kampta forma giydiği ilk hazırlık maçında Moldova’ya karşı da fileleri havalandırıp başarılı performansını devam ettirdi. Turnuvada en önemli hücum silahımız olacağını bir kez daha ispatlayan Burak’ın, ay-yıldızlı formayla 67. maçında attığı 29. golün asisti Hakan Çalhanoğlu’ndan geldi.



 Güneş: Roma’da farklı olacak

Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından “Oyun üstünlüğümüz iyiydi, Gine maçına göre daha önde oynadık. İtalya karşılaşması farklı olacak” ifadelerini kullandı. İlk yarıda girdikleri fırsatlardan yararlanamadıklarını belirten deneyimli teknik adam, “Zorluklarımızı gördük, top kayıplarımız oldu, kanatları biraz fazla kullanabilirdik. Kenan olağanüstü çalıştı. Yusuf, Merih ve Çağlar da iyiydi. Performansını eksik gördüğümüz İrfan, Abdülkadir ve Dorukhan’ı otelde bıraktık. Tüm oyuncular İtalya maçında aynı duyguyla oynayacaktır” dedi.

Özdemir: Bakü bizim evimiz

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Moldova maçının ardından “Gruptan çıkacağız. İtalya maçını kaybetsek de 2 maçımız yani alınacak 6 puan daha var” diye konuştu. İtalya’ya seyirci götürme konusunda vize ve kapasite yönünden büyük sıkıntı yaşadıklarını aktaran Özdemir, “Bakü’de öyle olmayacak. Galler ve İsviçre maçlarında Azerbaycanlı kardeşlerimiz bizi destekleyecektir. İstanbul ya da Ankara ile Bakü’de oynamamız arasında bir fark yok” değerlendirmesinde bulundu.

İsviçre farka koştu: 7-0

A Milli Futbol Takımı’nın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu’ndaki rakiplerinden İsviçre, hazırlık maçında konuk ettiği Liechtenstein’ı 7-0 mağlup etti. St. Gallen Kybunpark Stadı’nda oynanan karşılaşmada farklı galibiyeti getiren golleri Gavranovic (3), Fassnacht (2), Noah Frick (kendi kalesine) ve Fernandes kaydetti.

Bu Yazıya Tepki Ver