Milyarder Richard Branson uzaya çıkıyor

773x435_cmsv2_e94e18a4-9d70-591a-90b2-079190549979-5860718
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li uzay aracı üreticisi Virgin Galactic, pazar günü şirketin yolcu roketi VSS Unity ile tam mürettebatlı ilk test uçuşunu yapacak. Altı kişilik ekipte şirketin kurucusu İngiliz milyarder Richard Branson da olacak.

Uzay uçağı, VMS Eve adlı çift gövdeli bir taşıyıcı jet tarafından 50.000 fit yüksekliğe taşınacak ve burada Unity serbest bırakılacak. Daha sonra uzay uçağı, atmosferin dış tabakası olan termosfere çıkacak.

New Mexico çölünün yaklaşık 89 km üzerindeki uçuşunun zirvesinde, mürettebat, Dünya’ya geri süzülerek inmeden önce birkaç dakika yer çekimsiz ortamda duracak.

Plana göre uçuş yaklaşık 90 dakika sürecek ve başladığı yer olan Spaceport America’da son bulacak. Uçakta iki pilot ve dört “görev uzmanı” olacak.

Uzay uçağının iki pilotu Dave Mackay ve Michael Masucci, geminin roket motorunun ateşlemesini ve kapanmasını kontrol edecek ve yeniden giriş için aracın kuyruk manevrasını etkinleştirecek.

Diğer üç görev uzmanı ise şirketin baş astronot eğitmeni Beth Moses; Virgin Galactic’in baş operasyon mühendisi Colin Bennett ve araştırma operasyonları başkan yardımcısı Sirisha Bandla.



Bu Yazıya Tepki Ver