Minik Leyla’ya kim kıydı?

leyla
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağrı’da kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin ağırlaştırılmış müebbet cezası 6 sanığın yargılandığı dava bugün görüldü. Duruşmaya katılan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Erzurum Hukuk Koordinatörü Avukat Hilal Genç, gazetemize konuştu

Ağrı’da 2018 yılında kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye başlanan davasının 8 Ekim tarihine ertelenmesine karar verildi. Duruşmada Leyla Aydemir’in cinsel istismara uğradığı yönündeki açıklamalara yönelik Mahkeme Başkanı, Leyla’nın cinsel istismar yönünde delil ve bulgunun olmadığını, bu durumun asılsız olduğunu söyledi.

AFAD EKİBİ SESSİZ KALMIŞ

4 yaşındaki Leyla Aydemir’in davası ile ilgili şoke eden bir gelişme yaşandı. Leyla Aydemir’in kaybolduğu süre zarfında iddiaya göre arama çalışması yapan AFAD ekiplerinin kilerde Leyla’nın sesini duyduğunu ancak amca Yusuf Aydemir’in AFAD çalışanına, “Ses etme duyulursa beni öldürürler” dediğini söyledi.

SANIKLAR TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Gazetemize dava ile ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Erzurum Hukuk Koordinatörü Avukat Hilal Genç, katılma taleplerinin suçtan zarar görmediklerinden bahisle reddedildiğini söyledi. Genç, “Katılma yönündeki beyanlarımızı verdik, fakat sonrasında söz almak için mücadele etmemiz gerekti. Sanık avukatlarına fazlaca tolerans gösterilirken heyet bize söz hakkı verme de direnmeye çalıştı. Sanık avukatları tabiri caizse bizlere saldırırcasına savunma yaptı. Bizi rant sağlamakla suçladılar. Bize cevap hakkı verilmezken, bizlerin söylediklerine karşılık olarak defalarca söz aldılar. Zapta geçirilmeyen hususlarında ısrar ettiğimiz halde bu nazara alınmadı” dedi. Bugün heyet tarafından bozma kararına uyulacağı izlenimi aldıklarını söyleyen Genç, “Duruşma düzenine aykırı davranışlar sebebiyle duruşma salonundaki avukatlar ile birlikte tutanak tutmak zorunda kaldık. Ayrıca Leyla’nın babasının avukatı Erdoğan Tunç AFAD üyelerine ait olan ve sanık Yusuf Aydemir’in aleyhine hususlar olan bir ses kaydı CD’si sundu. CD incelenmek için dosya kapsamına alındı. Sanıklar tutuksuz yargılanmaya devam ediyor. Duruşma günü 8 Ekim saat 10.00 a bırakıldı” ifadelerini kullandı.



Bu Yazıya Tepki Ver