MİT’ten nokta atışı! Diplomat Osman Köse suikastının azmettiricisi öldürüldü

Ekran Resmi 2023-07-05 10.43.34
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MİT, PKK’nın Irak istihbarat sorumlusu ve diplomat Osman Köse’nin şehit edildiği eylemin azmettiricisi Celal Kaya’yı Süleymaniye’de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Türk diplomat Osman Köse, Irak’ın Erbil kentinde 17 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu şehit edildi.

Köse’yle birlikte restoranda bulunan Irak vatandaşları Neriman Osman ve Beşdar Ramazan da hayatını kaybetti.

PKK’nın Irak istihbarat sorumlusu ve diplomat Osman Köse’nin şehit edildiği eylemin azmettiricisi Celal Kaya, MİT’in Süleymaniye’de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi.

Geçmiş dönemde örgütün yurt içinde ve dışında yürüttüğü eylem ve katılım faaliyetlerini organize eden Kaya’nın liderlik ettiği şebekenin, Irak’ın kuzeyinde harekat düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına terör örgütü PKK tarafından yapılacak eylemler öncesi istihbarat toplanması, Türk kamu görevlilerinin alıkonulmasına yönelik terör eylemlerinin planlanması için çalıştığı tespit edildi. Kaya ile ilgili istihbarat elde eden MİT, teröristin faaliyetlerini adım adım takip etti. Terörist Kaya, Irak’ın Süleymaniye kenti kırsalında düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Operasyonla örgütün istihbarat ağına ağır darbe indirildiği belirtildi.

SALDIRININ PLANLAYICILARI BİRER BİRER YOK EDİLDİ

Suikastın planlayıcılarından ‘Doğan Nurhak’ kod adlı Erdoğan Ünal, ‘Botan’ kod adlı Hacı Kurhan, ‘Kendal’ kod adlı Metin Akgün ve ‘Serdem’ kod adlı Muhammed Yıldız, Temmuz 2019’da Irak’ın kuzeyinde yine MİT’in gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirilmişti.



Suikastın tetikçisi olan Mazlum Dağ ile eylemin gözcülerinden Abdurrahman Er ve Irak uyruklu 4 kişi ise 20 Temmuz 2019 günü IKBY anti terör timlerince yakalanmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver