Mizah dünyasından bir Kaan Ertem geçti

KAANERTEM1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde 53 yaşında hayata gözlerini yuman Kaan Ertem, klasikleşen tiplemeleri ve esprileriyle aramızda olmaya devam edecek.

8 Haziran Salı günü acı şekilde gelen ‘Karikatürist Kaan Ertem 53 yaşında hayatını kaybetti’ haberi, mizah dünyasını ve ünlü karikatüristin tüm sevenlerini yasa boğdu. 1990’lardan bugüne mizah dergisi Leman’ın usta çizerleri arasına adını yazdıran Ertem, özellikle hafızalara kazınan Erdener Abi ile Öğreten Adam ve Oğlu tiplemeleriyle tanınıyordu. Bir süredir tedavisini gördüğü kansere yenilen Kaan Ertem, ağırlıklı olarak şehir hayatı içinde sıkışıp kalmış insanların yaşama bakışlarını konu edindi. Yarattığı pek çok karakterde toplumun her kesimden tipler çok sevildi.

Erdener Abi, Erkut Abi, Öğreten Adam…

Öğreten Adam ve Oğlu’nda hayatın detaylarını oğluna ısrarla öğretmeye çalışan bir baba ve onu umursamayan oğlu karakterize edildi. Erkut Abi ve Zıçan Adam tiplerinde ise yapılan bireysel ve toplumsal hataları cezalandırma içgüdüsü öne çıkartıldı. Ertem’in bir diğer unutulmaz karakteri ise Leman’da uzun yıllardır çizdiği Erdener Abi oldu. Ezik Şarkıcı Altuğ ve Feza Fatihleri başlıklı bilimkurgu çizgi roman da usta mizahçının unutulmazları arasında.

Moğollar’ı yeniden bir araya getirmişti

Efsane rock grubu Moğollar’ın yeniden bir araya gelmesi için 1990’ların başında düzenlediği imza kampanyasıyla da tanınan Kaan Ertem, geçen çarşamba Küçükyalı Kabristanı’nda toprağa verildi. Ünlü komedyenler Cem Yılmaz ve Erdil Yaşaroğlu’nun da aralarında bulunduğu birçok ünlü isim baş sağlığı mesajları yayımladı.



Bu Yazıya Tepki Ver