MKE Yasası için uzlaşma yok !

meclis
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Milli Savunma Komisyonunda, Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun Teklifi’nin tümü üzerindeki görüşmeler devam ederken, taraflar arasında ortak bir görüş sağlanamadı.

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal “denetimden kaçırma” uyarısı yaparak, “Yapılan statü değişikliğiyle TBMM’nin denetimine tabi olan MKE, lağvedilerek bir anonim şirkete dönüşecek, böylece denetimden kaçırılacaktır. Hem çalışanlar açısından hem de ülke kaynaklarının kullanımı açısından bu kesinlikle kabul edilemez” derken, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da kanun teklifinin bu haliyle iptal edilmesinin ve geri çekilmesinin en doğrusu olduğunu ileri sürdü. Ataş, “Sunumlara baktığımda çok güzel ivme kazanmış, üç yıldır kar eden ve güzel silahlar, mühimmatlar ürettiği söyleniyor. Bir taraftan da ‘hantal bir yapı, biz bunu idare edemiyoruz, değiştirelim’ deniliyor. Burada bir tezatlık var. İşte bu da kafaları karıştırıyor.” diye konuştu.

“MHP MKE’NİN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE TAMAMEN KARŞIDIR”

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk ise MKE’nin halen 40’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirme başarısı gösteren azimli bir kurum olduğunu söyledi.

Teklifin, tamamen ekonomik ve küresel piyasalarda yeni pazarlar kapma hedefine yönelik hazırlandığını, son günlerde bazı siyasi partilerce siyasi malzeme yapılmasını üzülerek izlediklerini dile getiren Öztürk, “Teklif metninden okunanların anlaşılamayacağını sanmıyorum. Özellikle MKE çalışanları açısından olayları çarpıtmanın, algı oluşturmanın ülkemizdeki huzuru bozmaya yönelik olduğunu da düşünmemek elde değildir.” sözlerini sarf etti.

MKE’ye yönelik özelleştirme değerlendirmelerine de değinen Öztürk, “MHP, savunma sanayisinde önemli bir yer edinmiş olan, Türkiye’nin, TSK’nin her türlü mühimmat ihtiyacını karşılayan MKE’nin dün olduğu gibi bugün de yarın da özelleştirilmesine apaçık karşıdır.” görüşünü paylaştı.



Bu Yazıya Tepki Ver