Mucizevi besin: Arı Ekmeği

ari-ekmegi-perga-nedir

Sadece arılar için değil insanlar içinde oldukça şifalı olan arı ekmeği, polen ile balın fermente edilmesi sonucu ortaya çıkar. Kansızlık, depresyon, karaciğer hasarı, diş eti kanamaları ve daha birçok rahatsızlığa iyi gelen arı ekmeği, diyet yapanların da rahatlıkla tüketebileceği bir besindir.

Arı ekmeği petek gözlerinde depolanan ve arılar tarafından işlenen polene denir. Arı ekmeği arıların salgılarıyla mayalanma sürecinden geçtiği için ekmek olarak adlandırılır. Arı ekmeği perga olarak da bilinir. Kısa tabirle polenin bal ile mayalanması olarak bilenen arı sütü ekmeği doğal bir vitamin ve mineral kaynaklarından biridir.

Arı sütü küçük karabiber tanesi boyutunda koyu renkte bir besindir. Doğrudan çiğnenerek tüketilebilir veya su ile yutulabilir. Arı ekmeğini direkt olarak çiğnemek istemeyenler yoğurt, süt ve meyve suyu gibi içeceklerle birlikte de tüketilebilir.
Arı ekmeği hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından kullanılabilir.

HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Doğal bir vitamin ve mineral kaynağı olan arı ekmeği, mide ve bağırsak sorunlarını düzenler. Konsantrasyonu geliştirici özelliğe sahip olduğu içini hafızayı da güçlendirir. Sindirim sistemi reaksiyonlarını düzenleyen arı ekmeği, alerjik reaksiyonlara karşı da etkilidir. Kandaki kolesterol seviyesini düzenler ve karaciğeri koruyucu özelliklere de sahiptir. Arı sütü ülseratif kolit, kansızlık, karaciğer hasarı, depresyon gibi rahatsızlıklarda oldukça etkilidir.

DİYET LİSTENİZE ALABİLİRSİNİZ

Arı ekmeği uygun dozlarda ve doğru kullanıldığında kilo yapmaz. Arı sütü tokluk hissini harekete geçiren bir ürün olduğundan dolayı diyet listelerinde de kullanılabilir.