Müezzin Fuat Yıldırım’ın ameliyatını Prof. Dr. Mehmet Haberal yapacak

müezzin Fuat Yıldırım Prof mehmet Haberal
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Gezi Parkı eylemleri sırasında “Camide içki içildiğini görmedim” diyerek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da savunduğu “Camide içki içildi” iddiasını yalanlayan ve organ nakli bekleyen müezzin Fuat Yıldırım’ın hastalığı ile Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın ilgileniyor.
RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Gezi eylemleri sırasında “camide bira içtiler” iddiasına karşı “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyen müezzin Fuat Yıldırım’ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

İlhan Taşcı, kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gören Yıldırım’ın hastalığıyla Türkiye’de ilk böbrek naklini Hacettepe Üniversitesi’nde 3 Kasım 1975’de, kadavradan ilk böbrek naklini de, 10 Ekim 1978 yılında gerçekleştiren Başkent Üniversitesinin kurucu Rektörü ve Dünya Organ Nakli Derneği’nin önceki Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal’in ilgilendiğini belirtti.

Twitter’dan açıklamalarda bulunan Taşcı, “Prof. Dr. Mehmet Haberal ile aldığı son ödülü ve daha yapacakları üzerine sohbet ettik. ‘Yalan söyleyemem (camide) içki içildiğini görmedim’ diyen müezzin Fuat Yıldırım’ın sağlık durumunu Hoca yakından izliyor. Böbrek bulunduğunda Yıldırım’ın ameliyatını bizzat Haberal hoca yapacak” dedi.

Prof. Heberal, 2011 seçimlerinde Ergenekon davasından tutuklu olduğu dönemde CHP milletvekili seçilmiş ancak seçildiği tarihte cezaevinde olduğu için seçimden sonra uzun süre milletvekili yeminini edip TBMM’de göreve başlayamamıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver