Muhammed El-Erian: “ABD için stagflasyon kaçınılmaz”

abd senato
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gramercy Fon Yönetimi Başkanı ve Pimco’nun eski Yöneticisi Muhammed El-Erian ABD’nin “düşük büyüme, yüksek enflasyon” anlamına gelen stagflasyondan kaçınamayacağını ve piyasaların büyümede önemli yavaşlama riskini gözardı ettiğini belirtti

El-Erian Bloomberg International’a verdiği bir mülakatta ABD ekonomisinin belki resesyona girmeyeceğini ancak stagflasyondan kaçamayacağını söyledi.

El-Erian “Büyümenin düştüğünü ve enflasyonun yüksek seyretmeye devam ettiğini görüyoruz.” dedi.

El-Erian bu durum için Fed’in 2021’den itibaren enflasyonun ‘geçici’ olacağına yönelik görüşünü suçlayarak “Stagflasyon Merkez bankaları için, özellikle de Fed için zorlu bir durum çünkü Fed’in birbiriyle çelişen ikili hedefi var. Eğer Fed enflasyonun ‘geçici’ olduğu söylemine takılıp kalmasaydı bu durumdan kaçınılabilirdi” şeklinde konuştu.

Fed enflasyonun geçici olacağı tezini geride bırakarak para politikasına sıkılaşma döngüsüne başladı. Fed Başkanı Jerome Powell dün faiz oranlarının enflasyonun geri çekildiğine dair net ve ikna edici kanıtlar görülene kadar faiz oranlarında artışın devam edeceğini bildirdi.

El-Erian “Fed sonunda gelişmelere ayak uyduruyor. Ancak hala gidilecek yolu var” ifadesini kullandı.



Bu Yazıya Tepki Ver