Muharrem Erkek: “İçişleri Bakanına nasıl güveneceğiz?

Muharrem Erkek
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Muharrem Erkek: Biz, suç işleyen, yüz kızartıcı bir suçun üzerini örten bir İçişleri Bakanına nasıl güveneceğiz?

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, TBMM Genel Kurulu’nda 4. Yargı Paketi’nin görüşmeleri sırasında, “İçişleri Bakanı ‘Mafyadan düzenli rüşvet alan, para alan bir siyasetçi var’ diyor. Bir İçişleri Bakanının, bir kamu görevlisinin, suçu bildirmemesi bizim kanunlarımıza göre suç ve bugün itibarıyla cumhuriyet başsavcılığına bildirilmiş herhangi bir isim yok. Biz, suç işleyen, yüz kızartıcı bir suçun üzerini örten bir İçişleri Bakanına nasıl güveneceğiz, vatandaşlar nasıl güvenecek?” dedi.

“DEVLET İLE HÜKÜMETİ AYIRACAĞIZ”

Biz, devlet ile hükûmeti ayıracağız, Cumhurbaşkanı partiler üstü tarafsız olacak diyoruz, bunun için diyoruz. Bir örnek daha, İçişleri Bakanı ‘Mafyadan düzenli rüşvet alan, para alan bir siyasetçi var’ diyor. Bir İçişleri Bakanının, bir kamu görevlisinin, suçu bildirmemesi bizim kanunlarımıza göre suç ve bugün itibarıyla cumhuriyet başsavcılığına bildirilmiş herhangi bir isim yok.

“BİZ, SUÇ İŞLEYEN, YÜZ KIZARTICI BİR SUÇUN ÜZERİNİ ÖRTEN BİR İÇİŞLERİ BAKANINA NASIL GÜVENECEĞİZ?”

Biz, suç işleyen, yüz kızartıcı bir suçun üzerini örten bir İçişleri Bakanına nasıl güveneceğiz, vatandaşlar nasıl güvenecek? Karakolda bir insanın öldürülmesi olayı dahi tek başına, bir İçişleri Bakanına görevden el çektirtmek için yeterli. Daha başka bir sürü olay var, Sayın Meclis Başkanı da biliyor mutlaka; kamu görevlilerinin hele hele İçişleri Bakanı gibi Bakanlıkta görev yapan bir kişinin suçu, suçluyu yetkili makamlara bildirmemesi ne demek? Çok ciddi bir şey.



“TÜRKİYE BÖYLE BİR TABLOYU HAK ETMİYOR”

Demek ki Türkiye Cumhuriyeti devletinin organları, yargısı, Meclisi görev yapamaz hâlde. Meclis de soruşturma açamıyor Bakan hakkında, savcı da soramıyor, hâlbuki sorabilir, ‘Bildir bana lütfen’ diyebilir. Suçun üzerini örten devleti yönetenler bizzat. Bunu değiştirmemiz lazım, Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor.

Bu Yazıya Tepki Ver