Mülteciye destek fonu

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’nin doğu sınırında mülteci geçişinin kontrolünün ve barıma imkanlarının sağlanması için Ankara’ya ek fon önerisinde bulunduğu bildirildi

Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’nin doğu sınırında mülteci geçişinin kontrolünün ve barıma imkanlarının sağlanması için Türk hükümetine ek fon önerisinde bulunmaya hazırlandığı bildirildi. Bloomberg ajansı ve Guardian gazetesinin Avrupa Komisyonu iç yazışmasına dayandırdığı haberlerine göre Avrupa Komisyonu, “mültecilerin ve göçmenlerin Avrupa’ya ulaşmasına engel olmak Türkiye’nin doğusunda, sınır kontrolüne 3 milyar euro ek fon sağlamayı” planlıyor.

Gerilimi azaltacak

Guardian, AB’nin Türkiye’deki mülteciler ve göç politikalarında kullanılması amacıyla bütçe ayrılması önerisinin Perşembe günü AB liderlerinin zirvesinde görüşüleceğini yazdı. Bu meblağın bir kısmının da sınır kontrollerinde kullanılmasının önerildiği belirtildi. Bloomberg de bu önerinin Ankara ile Brüksel arasında gerilimin azaltılmasına yönelik işaretlerden biri olduğunu ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver