Murat Ağırel: Fransa’dakine benzer bir isyan Türkiye’de olursa …

Ekran Resmi 2023-07-04 11.47.54
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, sığınmacıların dahil olduğu olaylar üzerinden örnekler göstererek, “sosyolojik bozulma yaşandığını ve bir an önce müdahale edilmesi gerektiğini” belirtti.

Ağırel, bugünkü yazısında, Kocaeli’nde Suriyelilerin bir köpeği zehirlediği iddiasının ardından vatandaşların sokağa döküldüğünü ve linç girişimi yaşandığını hatırlattı. 

“Kimse bu olayların ülke çapında yaşanmayacağının garantisini veremez” diyen Ağırel, gazeteci Çağdaş Bayraktar’ın “Hatay Antakya’da yabancı uyrukluların gruplaşarak asayiş olaylarını artırdığına” yönelik izlenimlerine değindi. 

Ağırel, Fransa’da yaşananları da örnek göstererek, şunları kaydetti:

“Fransa’da göçmenler isyan başlatınca sadece polisler ve çevik kuvvet müdahale ediyor. Eğer benzer bir isyan Türkiye’de olursa polisten önce halk müdahale eder ve felaket yaşanır. 

İnsanlar bütün hıncını masum insanlardan alır yaşananların hesabını veremeyiz. İşte sırf bu yüzden demografik yapıyı bozmadan göçmen politikasını uygulayın. İlk aşamada şehirlere kota getirin. Serbest dolaşım hakkını bildirimlere veyahut vize benzeri uygulamalara bağlayın. Dikkat edilmesi gereken yabancı uyruklulara karakollara imza atma mecburiyeti getirin. İlk fırsatta da hepsini geri gönderin.”



Bu Yazıya Tepki Ver