Musa Orhan’dan, Ezgi Mola’ya yeni dava ! Ezgi Mola’nın 5 Yıl hapsi istendi

ezgi mola musa orhan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batman’ın Beşiri ilçesinde intihar eden İpek Er‘e (18) cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan‘a (25) sosyal medyadan hakaret ettiği suçlaması ile yargılanıp, para cezası alan oyuncu Ezgi Mola hakkında bir suç duyurusu daha yapıldı. Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, savcılığa verdiği dilekçesinde; açılan davada uzlaştırma görüşmelerinde talep edilen para miktarı ile diğer diyalogları açıklayan Ezgi Mola’nın ‘gizli kalması gereken bilgilerin açıklanmasını ihlal’ suçunu işlediğini belirterek, 5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını istedi.

“Uzlaştırma görüşmelerine dair detay verdi”

DHA’nın haberine göre; Ezgi Mola’nın yargılama sırasında uzlaştırma görüşmelerine dair detayları paylaştığını ve bunun kanunen suç teşkil ettiğini belirten Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Akkuş, savcılığa teslim ettiği dilekçede, “Duruşmalarda İstanbul Barosu tarafından atanmış Kadın Hakları Komisyonu Başkanı bir avukat ve emekli Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) hakimi olduğunu beyan eden bir avukat ve ceza alanında uzman olduğunu söyleyen başka bir avukatı varken; uzlaştırma görüşmelerinin gizli kalması gerektiğini bilmemek ve bunun hatırlatılmaması tarafımızca kabul edilemez” denildi.

TCK’nın 336’ıncı maddesi hatırlatıldı

Dilekçede, uzlaştırma müessesesinin daha etkin yürütülebilmesi, bundan sonraki görüşmelerin ifşa edilmemesi ve tarafların güven içinde kalmaları adına Ezgi Mola’nın cezalandırılması istendi. Dilekçede ayrıca TCK’nın 336’ncı maddesi hatırlatıldı. Söz konusu maddedeki “Yetkili makamların kanun ve düzenleyici işlemlere göre açıklanmasını yasakladığı ve niteliği bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklayan kimseye 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilir” hükmüne göre, Ezgi Mola’ya 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılması gerektiği ifade edildi.

Bu Yazıya Tepki Ver