Musa Orhan’ın avukatından ünlülere yeni suç duyuruları

musaorhan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İpek Er’e cinsel saldırıyla suçlanan Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola’ya destek paylaşımlarında müvekkiline hakaret ettikleri iddiasıyla 8 ünlü hakkında daha suç duyurusunda bulundu.

Akkuş, şarkıcı ve söz yazarı Aynur Aydın, Gazeteci Ayşe Arman, oyuncular Engin Öztürk, Gülenay Kalkan ve İbrahim Selim, şarkıcılar Melek Mosso ve Gökhan Özoğuz ile yazar Perihan Gün hakkında da müvekkiline hakaret ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını, dilekçelerin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edildiğini söyledi. Akkuş, “Biz bu isimler hakkında Ezgi Mola’ya destek verdikleri için değil, müvekkilime hakaret ettikleri için suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

İpek Er’in ölümü

Batman’ın Beşiri ilçesinde 18 Ağustos 2020’de hastanede hayatını kaybeden İpek Er, bıraktığı mektupta, Siirt’te görevli Uzman Çavuş Musa Orhan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazdı.

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan ihraç edilen Musa Orhan hakkında Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı. Musa Orhan’ın tutuksuz yargılanması, tepkilere neden olmuştu.

Oyuncu Ezgi Mola da 20 Ağustos 2020’de sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunarak tepki gösterdi. Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola’nın paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, Mola hakkında ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. İddianame, Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Mola hakkında dava açıldı.



Olayın ardından sosyal medyada ‘#EzgiMolaYalnızDeğildir’ etiketiyle başlatılan kampanyada Mola’ya destek mesajları yağdı. Aralarında siyasetçiler, müzisyenler, oyuncuların da olduğu sosyal medya kullanıcıları paylaştıkları gönderilerle Mola’ya destek oldu.

16 ÜNLÜYE DAHA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
Musa Orhan’ın avukatı Dr. Mehmet Erkan Akkuş, daha önce Hazal Kaya, Atilla Taş, Barış Atay, Metin Uca, Hasibe Eren, Aslı İnandık, Mahsun Kırmızgül, İlkay Akkaya, Fatma Turgut, Funda Eryiğit, Serkay Tütüncü, Sarp Akkaya, Tan Taşçı, Ayşenil Şamlıoğlu, Rahşan Gülşan ve Selçuk Balcı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

 

Bu Yazıya Tepki Ver