Müsilajı sonunda faydalıya bağladılar

müsilaj yeni
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmara Denizi’ni etkisi alan ‘Deniz salyası’ için iktidar, İstanbul Büyükşehir’i; Büyükşehir de AK Parti dönemini suçladı. Son noktayı Prof. Dr. Köksal Pabuçcu koydu: ‘Mikroalglerin florasını tespit ettik. Bunlar aslında faydalı organizmalar.’

Müsilajı da kendimize benzettik… İnsanlar, Marmara’da denize girmeye korkuyor, bir çevre felaketi yaşanıyor. Bu tablo karşısında önce herkes birbirini suçladı, sonra da ‘faydalıya’ bağlayıp işin içinden sıyrıldık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir’i adres gösterdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, müsilaj sorununun CHP’den kaynaklandığını iddia etti.

KANALA NASIL ULAŞTI!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’un müsilajı azaltacağını öne sürerek, olayı kimsenin aklına gelmeyecek bambaşka bir boyuta taşıdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da Karaismailoğlu’na yanıt verirken, “Akşamdan sabaha herhalde insan rüyasında görmüştür; sabah da böyle bir şey aklına gelmiştir diye düşünüyorum” dedi.

MÜSİLAJ KAÇIP GİDER!

Bilim adamlarımız da dahil olunca polemik, aklın sınırlarını zorlamaya başladı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Köksal Pabuçcu ekibiyle birlikte deniz salyasına karşı çalışma başlattıklarını belirterek, “Mikroalglerin florasını tespit ettik. Bunlar aslında faydalı organizmalar” açıklamasını yaptı. Müsilaj, bu atmosferde boğulup, ülkeyi terk edebilir!



Bu Yazıya Tepki Ver