Müslüman genç öldü halk karakolu bastı

hindistan

Batı Bengal eyaletinde Müslüman bir gencin, polis tarafından gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybetmesi sonrası halk sokaklara döküldü. Polis karakolunu basan, araçları ateşe veren müslümanlar, gaz bombası ile dağıtıldı. Çok sayıda kişi yaralandı.

Hindistan’da müslümanlardan polislere büyük tepki. Batı Bengal eyaletinde yer alan Assansol bölgesinde Müslüman olan 21 yaşındaki Arnaan Khan, hırsızlık şüphesi ile polis tarafından gözaltında alınmasının ardından hayatını kaybetti. Ailesi Khan hakkında bilgi almak için karakola ulaştığında, Khan’ın hasta olduğu ve yakındaki bir hastaneye sevk edildiği belirtildi. Assansol Bölge Hastanesi yetkililerinin Han’ın hayatını kaybettiğini açıklaması üzerine öfkelenen bölge halkı, sokaklara döküldü.

2 POLİS AÇIĞA ALINDI

Han’ın gözaltında tutulduğu Barakar Polis Karakolu önünde toplanan çok sayıda kişi, karakola taş fırlattı ve bina önündeki araçları ateşe verdi. Polis ise, kalabalığı dağıtmak ve olayları bastırmak için gaz bombası kullandı. Çıkan olaylarda henüz kaç kişinin yaralandığı ve can kaybı yaşanıp yaşanmadığı bilinmiyor. Emniyet yetkilileri, olayla ilgili 2 polis memurunun açığa alındığı bilgisini paylaştı. Yaklaşık 100 milyonluk bir nüfusa sahip olan Batı Bengal, Hindistan’ın en büyük dördüncü eyaleti konumunda.