Mustafa Balbay, yeni “yetmez ama evet” fikrini yazdı: “Aday şu ise oyumu Erdoğan’a veririm!”

erdoğan ntv
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Yetmez ama evet’ ruhunun bugün kabuk değiştirdiğini, ‘yeterli ama hayır’ diye özetleyebileceğimiz bir yapının filizlenmekte olduğunu görüyoruz. Erdoğan’ı övmeyecekler, hatta eleştirecekler ama karşısına çıkan adayın yükü taşıyamayacağını söyleyecekler… Erdoğan’dan hiç söz etmeyecekler ama Millet İttifakı adayını tam bir ‘dağ fare doğurdu’ diye yorumlayacaklar” düşüncesini dile getirdi.

Balbay, bu “hattın” ana fikrinin, “Evet Erdoğan yönetiminin değişmesi gerekir. Ben de bu görüşteyim. Ancak karşısına çıkacak aday şu ise oyumu Erdoğan’a veririm!” olduğunu söyledi.

Balbay, şu ifadeleri kullandı:

“‘Yetmez ama evet’ ruhunun bugün kabuk değiştirdiğini, ‘yeterli ama hayır’ diye özetleyebileceğimiz bir yapının filizlenmekte olduğunu görüyoruz.

Önümüzdeki günlerde bu filizlenmenin daha görünür hale gelebileceği anlaşılıyor. Erdoğan’ı övmeyecekler, hatta eleştirecekler ama karşısına çıkan adayın yükü taşıyamayacağını söyleyecekler… Erdoğan’dan hiç söz etmeyecekler ama Millet İttifakı adayını tam bir ‘dağ fare doğurdu’ diye yorumlayacaklar… Erdoğan’ın düşüncelerine karşı olduklarını söyleyecekler ama en iyi siyaset mühendisliğini yine de olun yaptığını, Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerektiğini söyleyecekler…” 

Yazının tamamı için tıklayın



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir