Mustafa Sarıgül: “Talebimiz siyasi bir talep değil kesinlikle vicdani bir taleptir

Mustafa Sarıgül
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, af taleplerinin siyasi değil vicdani olduğunu belirterek, Binlerce çocuğumuz cezaevinde dünyaya geldi ve hayatla buluşamadı dedi.

Sarıgül, Sincan Cezaevi önünde partililerin katılımıyla yaptığı açıklamada, 9 Nisan 2022’den beri birçok cezaevini ziyaret ettiğini, 91. durağının Sincan Cezaevi olduğunu, yarın da Yozgat Cezaevi’ne gideceğini söyledi.

Mustafa Sarıgül, Talebimiz siyasi bir talep değil kesinlikle vicdani bir taleptir. Binlerce çocuğumuz cezaevinde dünyaya geldi ve hayatla buluşamadılar. 10 binin üzerinde evladımız annesini babasını henüz göremedi, anneleri babaları kader mahkumu durumunda. Cumhuriyet’in 100. yılında büyük devlet olduğumuzu, merhametli ve şefkatli devlet olduğumuzu göstererek bütün siyasi partilerle vatandaşlarımızın mutluluğu için Cumhuriyet affını çıkarıyoruz diyelim”  ifadelerini kullandı.

Sarıgül, 2,5 milyon sürücünün ceza puanının silineceği yasal düzenlemenin kapsamını da desteklediklerini sözlerine ekledi. (AA)

Bu Yazıya Tepki Ver