NATO üzerinden operasyon

tantan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya ile İngiltere arasında tansiyonun yükselmesi ve Karadeniz’de NATO güçlerinin yoğunlaşmasını yorumlayan Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, “ABD ve İngiltere, NATO üzerinden operasyon yapıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, ABD ve İngiltere’nin, NATO’nun üzerinden Karadeniz’i bir küresel deniz haline getirmeye çalıştığını söyledi. İki ülkenin Doğu Akdeniz’den, Karadeniz’e hatta Hazar Havzası’na kadar geniş bir coğrafyada hakimiyet kurmak istediğine dikkat çeken Tantan, “NATO kazanan taraf olurken Türkiye ise tarihsel süreç boyunca kaybeden taraf oldu. Türkiye, İran ve Suriye ile birlikte bölge ülkelerini de yanına alarak sorunu çözme arzusunu ortaya koymalı” diye konuştu.

ABD KARADENİZ’İ İSTİYOR

Bölgedeki tehlikeli gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Tantan, şöyle devam etti: “Kafkaslar’da da elini güçlendirmek isteyen ABD, Azerbaycan’ı da birliğe dahil etmek isteyecektir. ABD Karadeniz’e girmek için her şeyi yapıyor. Ukrayna, Gürcistan ve Azerbaycan’ın NATO’ya dahil edilmesi projesi Karadeniz’e hakim olma mücadelesidir. Bu oyuna dikkat edilmeli. Bölgemizi kapsayan kirli planlar tek tek gün yüzüne çıkıyor. Bir taraftan HDP’ye kapatılma davası açılırken diğer yandan PKK’nın tasfiye sürecinin başlaması, sözde Kürdistan’ın alt yapısını kurma çalışmasıdır.”

Bu Yazıya Tepki Ver