New York metrosunda silahlı saldırı! Çok sayıda yaralı var

new york metro saldırı sunsetpark brooklyn

New York’ta metroda silahlı saldırı! Çok sayıda kişi vuruldu

Yetkililer, Brooklyn metro istasyonundaki platformda çok sayıda kişinin vurulduğunu ve kentte kamu güvenliğine ilişkin korkuları artıran şiddette bir olay olduğunu belirtti. Bir güvenlik yetkilisi, ilk bulgulara göre beş kişinin vurulduğunu açıkladı. Bir emniyet yetkilisi de polisin gaz maskeli ve turuncu inşaat yelekli bir adamı aradığını söyledi.

İlgili Haber
Metro saldırganının kimliği tespit edildi

Polis Departmanı sözcüsü, D, N ve R hatlarının Sunset Park mahallesinden geçtiği 36. Cadde metro istasyonuna, polis memurlarının saat 08.30 sıralarında çağrıldığını söyledi. Ayrıca istasyonun içinde duman olduğuna dair de şikayetler almışlardı.

Ulaştırma yetkilileri, D, N ve R hatlarındaki trenlerin soruşturma nedeniyle bir sonraki açıklamaya kadar erteleneceğini söyledi. Kentin metrosunu işleten Büyükşehir Ulaşım Otoritesi, henüz daha fazla bilgiye ulaşılamadığını bildirdi.

New York İtfaiyesi sözcüsü, Sunset Park’taki tren istasyonunda duman şikayeti üzerine olay yerine giden itfaiye personelinin çok sayıda kişinin vurulduğunu tespit ettiğini söyledi. CNN International, olayda 13 kişinin yaralandığını ve en az beşinin vurulduğunu aktardı.

Olay yerinde patlayıcılar bulunduğu da bildiriliyor.