Nihal Olçok, 15 Temmuz çıkışında ısrarcı: “Nurettin Canikli, Hulusi Akar ve Faik Işık neden ifade vermiyor?”

nihal olçok halktv

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Olçok, 15 Temmuz gecesinde eski eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Olçok’u kaybetmişti. Katıldığı programda Olçok, “Hulusi Akar, Faik Işık, Nurettin Canikli neden ifade vermiyor” sorusunu sordu.

İlgili Haber
Nihal Olçok: “11 Haziran 2016’da, Tayyip Erdoğan’a, Şirin Ünal vasıtasıyla gitti darbe olacağı haberi”

15 Temmuz darbe gecesinde eski eşi Erol Olçok ile oğlu Abdullah Olçok’u kaybeden Gelecek Partisi Yönetim Kurulu üyesi Nihal Olçok, o geceye dair “Nurettin Canikli, Hulusi Akar ve Faik Işık’ın neden ifade vermediğini” sordu.

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın Yeni Bir Sabah programında konuşan Nihal Olçok, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili şunları söyledi:

O KADAR ÖNEMLİ BİR ŞEY FARK ETTİM Kİ

“Ben Abdullah’ın ölümüne yas tutarken, Şamil ve Emir’in güvende olacağını bilmek istiyorum. Kendi çocuklarımızın yüzde 100 gelecek 500 yıl sonrasında dahi böyle bir olayla karşılaşmayacağı asıl konu. İster yargıda ister basında veya bu 15 Temmuz ki çok az çalışan akademisyen var. Çünkü ellerinde net bir veri yok. Ben FETÖ tarifi arıyorum hala. FETÖ’yü gerçek anlamda tarif eden yok buna ben de dahilim. Algıda seçicilik zaman içinde gelişen bir şey bende. O bordo yollarda müze vs. giderken bir şehitlikleri görür oldum. Giriyorum. Geçen sene belki 2-3 bin metre bir şehitliğe gittik. Çok yüksekti. Yunan askeri tarafından yakılarak bir caminin içinde aynı anda şehit edilmiş canlı canlı yakılmışlar. Ama orada o kadar önemli bir şey fark ettim ki. Orada Yunan askeri diye bir tabir var.

BANA BİR FETÖ TARİFİ YAPILSIN

Bugün Abdullah’ın kabrinde FETÖ yazmıyor mezar taşında, ‘Bir grup kalkışmacı’ yazıyor. Bunu ilk gördüğümde çok şaşırmıştım. Ben net düşman arıyorum. Bana bir FETÖ tarifi yapılsın. Zenginin kaçıp fakirin zulme uğradığı değil, erin müebbet alıp kurmayların başka yerde görev aldığı değil, ben net bir tarif istiyorum bu kadar.

HULUSİ AKAR’IN İFADE VERMEMESİ ÇOK GARİP

Hulusi Akar’ın ifade vermemesi çok garip. Faik Işık neden ifade vermiyor? Nurettin Canikli neden ifade vermiyor? Canikli’de olan bilgileri neden paylaşmıyor? Canikli Savunma Bakanıydı. Hulusi Akar’a ödül gibi bir şey oldu bu. Sanki tazminatı verildi. Terfi edildi. Sivile geçti. Ama hem sivilde hem de yine de askeriyenin başında.

KAYIP SAATLER VAR

Kayıp saatler var. Biz hep belli isimlere odaklandık. Çünkü büyük isimler. Biz istedik ki olayın ciğerini söküp alalım. İsmail Kahraman’a rapor verildi, damadı FETÖ’den kaçmadı mı? Deriyi kemikten ayırmamız lazım. Ben Fikri Işık’ı Hulusi Akar kadar önemsiyorum. 14 Temmuz’u ve 16 Temmuz’u konuşmadığımız sürece hiçbir şey anlayamayız.”