Nikah daireleri yetişmedi çiftler müftülüğe koştu

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kademeli normalleşmenin ardından belediye evlendirme dairelerinde yaşanan yoğunluktan dolayı temmuz ayından önceye gün verilemiyor. Nikah için yakın tarihe gün alamayan çiftler, soluğu müftülükte aldı. Önce resmi imzayı atan yeni evlilerin ardından dini nikahları yapıldı.

KORONA virüs salgın tedbirleri kapsamında bir süre ertelenen nikahlar, kademeli normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte yeniden kıyılmaya başlanmıştı. Belediyelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle yakın tarihlere sıra alamayan çiftler, rotayı müftülüklere çevirdi. Küçükçekmece İlçe Müftülüğü’nde bulunan nikah salonunda ilk olarak Özlem Bakaç ve Can Aydın çiftinin nikahları İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık tarafından kıyıldı. Çiftin resmi nikahının kıyılmasının ardından dini nikahları da yapıldı.

Özlem Bakaç ve Can Aydın çiftine, evlilikleri boyunca dikkat etmeleri gereken konularla, dini vecibeler hususunda nasihatte bulunuldu. Müftü Palabıyık, çiftin sağlık ve mutluluğu için dua ettikten sonra yeni evlilere aile temalı kitaplar hediye etti. Palabıyık, “Belediyelerin yanında biz de il ve ilçe müftülükleri olarak aile yuvasının temelini atıyoruz, nikahı kıyıyoruz. Yavaş yavaş normalleşmeyle birlikte salgın kurallarına azami derecede dikkat ederek nikah kıyma işlemlerimizi yapıyoruz” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver