Nureddin Nebati, eleştirilerin odağındaki EBRD’nin Başkanı Odile Renaud-Basso ile görüştü

nureddin nebati ebrd Odile Renaud-Basso
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso ile görüştüğünü duyurdu. EBRD, dünyaca ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu tarafından, “Bence EBRD, IMF ve Dünya Bankası başta olmak üzere dünyadaki tüm finans kurumları, otoriter liderlere ne zaman ve nasıl borç verecekleri konusunda çok daha sıkı standartlara sahip olmalı.” denilerek eleştirilmişti.

Nebati yaptığı paylaşımda “Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Sn. Odile Renaud-Basso ve ekibiyle verimli bir görüşme gerçekleştirdik. EBRD’nin önümüzdeki dönemde ülkemizdeki yatırımlarını ve potansiyel işbirliği alanlarını değerlendirdik.” dedi.

DARON ACEMOĞLU ELEŞTİRMİŞTİ



Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) öğretim üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu, sadece EBRD değil diğer kamu mülkiyetindeki bankaların da ülkesindeki durumdan biraz sorumlu olduğunu dile getirdi.

“Türkiye’nin kurumları tehlikeli bir noktaya geldi, bunun bir nedeni de kötü makroekonomik politikaların, ülkeye on yıldan fazla bir süredir akan dış fonlarla destekleniyor olması” demiş, ve “Bence EBRD, IMF ve Dünya Bankası başta olmak üzere dünyadaki tüm finans kurumları, otoriter liderlere ne zaman ve nasıl borç verecekleri konusunda çok daha sıkı standartlara sahip olmalı.” ifadelerini kullanmıştı.

thumbnail
İlgili Haber
Daron Acemoğlu’ndan finans kurumlarına “otoriter liderlere kredi” eleştirisi

Bu Yazıya Tepki Ver