Nurettin Canikli’den o videoya açıklama geldi

Ekran Resmi 2023-02-07 09.19.53
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da da şiddetli şekilde hissedildi. İlk depremin etkisi henüz atlatılamamışken Türkiye ikinci bir deprem ile sarsıldı.

İkinci deprem 7.6 büyüklüğünde saat 13.24’te Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde gerçekleşti.

AFAD Başkanı Yunus Sezer 3 bin 432 vatandaşın, meydana gelen depremlerden dolayı yaşamını yitirdiğini açıkladı.

YARDIM ÇIĞLIKLARI

Pazartesi sabaha karşı 4 sularında Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerde de can ve mal kayıplarına neden olan depreme yönelik arama kurtarma çalışmaları ikinci günde de devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken yüzlerce vatandaş yardım gelmesi için sosyal medyada çağrı yapmaya devam ediyor.

NURETTİN CANİKLİ’YE TEPKİ

Depremden etkilenen bir vatandaşın feryadı eşi tarafından paylaşıldı. Depremde babasına ulaşamadığını söyleyen vatandaşın yanından duran AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin davranışları dikkat çekti. “UMKE gelsin AFAD gelsin vinçler gelsin… Biz nasıl devletiz ya olamaz böyle bir şey biz büyük bir devletiz” diyen vatandaş Canikli’nin yanında feryat etti.

CANİKLİ’DEN AÇIKLAMA

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Canikli yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:



“07.02.2023 günü arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla yaptığımız ziyaretler çerçevesinde saat 02.27 civarında çarpıtılan görüntünün paylaşıldığı alanda vatandaşımızın vinç talebini karşılamak ve bölgenin takviye destek ihtiyaçlarına yönelik koordinatör sorumlusu Sayın İsmail Çataklı ‘ya WhatsApp mesajı göndermeye çalışıyordum”

Canikli’nin tam açıklaması şu şekilde:

Bu Yazıya Tepki Ver