O hakim katılmadı, Kılıçdaroğlu’nun “konuşmama” tedbiri kaldırıldı

kılıçdaroglu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz’dan hemen sonra avukatlıktan hakimliğe geçtiği öğrenilen bir hakim tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Beşli Çete” ifadesine yönelik olarak verilen, ‘tedbiren susturma’ kararı alan hakimin yokluğunda Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘tedbiren susturma’ kararı kaldırıldı.

Kararı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik duyurdu. Çelik paylaşımında şunları yazdı:

Genel Başkanımız @kilicdarogluk tarafından, Erdoğan’a yöneltilen “5’li Çetenin Hamisi” eleştirisi özelinde (sözde) Hakim tarafından konulmaya çalışılan konuşma yasağı sonlandırıldı!

O Hakimin katılamadığı bugünkü duruşmada başka Hakim tarafından absürt tedbir kararı kaldırıldı!.

KILIÇDAROĞLU: “O HAKİME AÇIK VE NET SÖYLÜYORUM; BEŞLİ ÇETE DİYECEĞİM SEN NE YAPACAKSIN?”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mahkemenin “5’li çete” eleştirisine ihtiyati tedbir kararı alması hakkında, “5’li çetenin tahsildarlığını yapıyor diye eleştirdim. Bunun üzerine mahkemeden bir karar aldılar; ihtiyatlı konuşacakmışım, 5’li çete demeyecekmişim! Hangi mahkeme? Sarayın mahkemesi böyle bir karar vermiş. O hakime açık ve net söylüyorum; ben 5’li çete diyeceğim, bak bakalım sen ne yapacaksın! Ben hakkı hukuk savunacağım, sen 5’li çeteden yana tavır alacaksın. Ben sana hakim değil, sen de 5’li çetenin yandaşısın diyeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver