O heyecanı çok özledik

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin yeniden Eurovision macerasına geri dönme ihtimali bile heyecan yarattı. Her yıl tüm ülkeyi ekran başına kitleyen yarışmada dibi de gördük zirveyi de.

Avrupa’da 65 yıldır süren, Türkiye’nin ise 1975’te Semiha Yankı’dan ‘Seninle 1 dakika’ ile başladığı Eurovision Şarkı Yarışması, uzun yıllar ülkede hayatı durma noktasına getiriyordu. Ekran başında heyecanla diğer ülkelerden gelecek puanları beklediğimiz yarışmada iki kez sıfır bile çekerek uzun dönem yaşadığımız hayal kırıklıkları, 1997’de Şebnem Paker’in (Dinle) 3.’lüğüyle sevince dönüştü. 2003’te ise Sertab Erener’den Everyway That I Can ile zirveyi görüp zafer sarhoşu olduk.

 PUANLAMAYA KIZDIK

2005’te Gülseren’in Rimi Rimi Ley şarkısı ve ertesi sene Sibel Tüzün’den Süper Star ile yine üst sıraların çok uzağında kaldığımız, 2010’da Manga grubunun 2.’liğiyle bir derece daha aldığmız, ‘Komşu ülkeler birbirine puan veriyor’ ve ‘İngilizce mi Türkçe mi katılalım?’ tartışmalarına da sahne olan bu iniş-çıkışlı macera, 2012’de Can Bonomo’nun ülkemizi Azerbaycan’da temsil etmesinin ardından puanlama sistemine olan tepki gerekçesiyle 9 yıldır kesilmiş durumda.

 GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

 TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in, geçtiğimiz günlerde yaptığı “Eurovision ile görüşmeler yeniden başladı” açıklamasıyla bu özlenen heyecanı tekrar yaşama umudu belirdi. Eğer bu görüşmeler olumlu sonuçlanır ve müjdeli haber gelirse, Avrupa başkentlerinden gelecek puanlar için ülkece şimdiden TV başındaki yerimizi ayırtıp bekleyeceğimiz kesin.



Bu Yazıya Tepki Ver