O ülke Hamas ve PKK bayraklarını yasakladı

hamas-bayragi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemlerde antisemitizm yanlısı gösterilerin artması sonrası hükümeti oluşturan üç koalisyon partisinin hazırladığı ve Hamas ile terör örgütü PKK bayraklarının yasaklanmasını öngören tasarı Almanya Federal Meclis’te kabul edildi.

Söz konusu teklif, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) tarafından meclise sunulmuştu.

Hamas ve PKK Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak kabul ediliyor.

Barzani’nin yayın organı Rudaw’ın aktardığına göre; Meclis’te kabul edilen yasaya göre terör örgütleri ile bağlantılı aşırı sağcı grupların forumlarında başkalarına ait kişisel bilgileri yayınlamak da suç kapsamına alındı. Ayrıca antisemitizm ile Müslümanlara yönelik nefreti teşvik edenlere cezai müeyyide uygulanacak.

“ALMANYA TOPRAKLARINDA TERÖR ÖRGÜTÜ BAYRAKLARININ DALGALANMASINI İSTEMİYORUZ”

CDU ve SPD Sözcüsü Thorsten Frei, konuyla ilgili geçen hafta yaptığı açıklamada “Almanya topraklarında terör örgütü bayraklarının dalgalanmasını istemiyoruz” demişti. Welt am Sonntag gazetesine verdiği röportajında da, “Partilerin bu konuda fikir birliğine varması memnuniyet verici. Bu vesileyle ülkede yaşayan Yahudi vatandaşlarımıza da açık bir mesaj vermiş oluyoruz” demişti.



Bu Yazıya Tepki Ver