Okul gençlerin ‘Neden’lerini çaldı

okul
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzmanlara göre, gençlerin yaşadığı sorunlar öz-yönelim eksikliğinden kaynaklanıyor. Gençler dümensiz oldukları için hayat denizinde başıboş bırakılıyor… Ve dümenlerini bozan da okuldu

Foundation for Economic Education Genel Yayın Yönetmeni Dan Sanchez, “Okul gençlerin ‘Neden’lerini soydu” başlıklı yazısında şu görüşleri savundu: “Okullu gençlerin yollarını bulmak için dümenlerini yeniden inşa etmeleri ve kendi ‘nedenlerini’ geliştirmeleri gerekir. Bugün birçok genç insan kendini kaybolmuş hissediyor. Bazıları hayatları için bir rota çizemez ve bu nedenle kendilerini evde mahsur bulurlar.

Diğerleri, ilgi ve anlam bulamadıkları işlerde amaçsızca yüzerler. Bütün bu sorunlar öz-yönelim eksikliğinden kaynaklanmakta. Gençler dümensiz oldukları için hayat denizinde başıboş bırakılıyor. Ve dümenlerini bozan okuldu. Okulda itaat en yüksek erdemdir. Bunu yap ve bunu yapma. Neden? Çünkü öyle dedim. Bu ilginin peşinden koşmayı bırakın; bunun yerine, bunu inceleyin. Neden? İnan bana, bu senin iyiliğin için.

İnsan eylemi amaçlı davranıştır. Bir eylemin amacı onun nedenidir. Okulda, başarı ile ilgili tek neden, kabaca basit olan itaat etme hedefidir. Daha fazla neden neredeyse her zaman başka birinin alanıdır. Bu nedenle çoğu çocuk, kendi nedenini geliştirme, kendi kendini yönetme şansından mahrum kalır. Bunun yerine, son derece zeki sirk hayvanları gibi, akademik sirk yöneticileri tarafından bir skolastik çember atlama eldiveni ile çalıştırılırlar.

Bu Yazıya Tepki Ver