Önder: “Yangınlar ‘erken seçim yok’ mesajı” (Gerçek Özel)

izzettin Önder
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzzettin Önder, yangınları PKK’nın çıkardığını ve halka erken seçim yok, hükümetin etrafında kenetlenin, mesajı verdiğini söyledi. Önder, öncesinde halkın Ponzi Borçlanmasına maruz bırakıldığına dikkat çekiyor.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, sadece Halkbank’a son iki yılda 5,2 milyon bireysel, taşıt ve konut kredisi başvurusu yapıldığını, vatandaşın, borcu borçla kapatmaya çalıştıkça daha büyük borç batağına ve kısır döngüye girdiği, uyarısı yaptı.

Gerçek Gazete’ye konuşan Prof. Dr. İzzettin Önder, borcu borçla kapattıran bu uygulamanın daha önce İtalya’da çok kullanıldığını ve adına da, Ponzi borçlanması denildiğini belirtiyor.

Prof. Dr. Önder, Ponzi borçlanmasıyla ilgili olarak, “Hükümetin alacağı tedbirlere bağlı olarak, ‘Bankalara faizi indirin’ mi der? tahmini çok zor” dedi.

Yangın PKK’nın mesajı

Yangınların PKK ile devletin ilişkili olduğunu gösterdiğini belirten Önder, HDP’nin Meclis’ten atılması için olaylar çıkmasını anımsatıyor:
“PKK olaylar kötü gelişiyor. Erken seçim isteyeceğinize Hükümet etrafında birleşin, mesajı veriyor. Bir şekilde devlet vatandaşı yanına çekmek üzere, 3600 ek göstergeyi devreye sokabilir. Buna seçim maliyesi denir ve vergi, faiz, cezaların ortadan kaldırılmasını tam seçime giderken yapar.”



Bu Yazıya Tepki Ver