Onlarca sığınmacı Osmaniye’de kamptan kaçtı ! Kovalama ve linç görüntüleri gecenin gündemine oturdu

cevdetiye sığınmacılar linç
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaniye Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi‘nde bulunan ve içlerinde Afganistan, Pakistan ve Suriye uyruklu sığınmacıların olduğu kampta kalan onlarca sığınmacı, tellerden atlayarak kaçtı.

Yerel gazeteci Hasan Tolga Balcılar’ın adeta anlık bilgilerle aktardığı olaylar sırasında istenmeyen görüntüler oluştu. Kameralara da yansıyan kaçma görüntülerinin ardından yerel halk, kaçakları yakalamak için harekete geçince olaylar çığırından çıktı. Olay sonrası yakalanan sığınmacılara yönelik sosyal medyada bazı linç görüntüleri paylaşıldı.

Güvenlik güçleri ile de tartılmaların yaşandığı olaylar sırasında Osmaniye Valisi’nin İstanbul’da düğünde olduğu ve düğünden kareler paylaştığı iddia edildi.

Yaşananlara ilişkin Osmaniye Valiliği’nin açıklamasında Osmaniye Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde bulunan bir grup yabancı bu akşam saat 22.00 sıralarında firar girişiminde bulunmuş, geçici barınma merkezi özel güvenliği ve jandarma tarafından gerekli müdahalede bulunularak durum kontrol altına alınmıştır” denildi.

Cevdetiye’ye takviye kuvvetler sevk edilirken, öfkeli vatandaşların da arama çalışmalarına katıldığı ve yakalanan kaçakları, tekrar kaçacakları gerekçesiyle güvenlik güçlerine teslim etmek istemedikleri ifade edildi.

Bu Yazıya Tepki Ver