Online Eğitim Pazarı 2027’de 53 milyar dolar

egitimmanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi döneminde bütün dünya uzaktan eğitimi keşfetti. Kovid yüzünden birileri hayatını kaybederken birileri bunu fırsat bilerek ceplerini doldurmaya başladı. Bugün 8.4 milyar dolar olan Online Eğitim Pazarı, 2021-2027 arasında yüzde 30.15 büyüyecek

İnsanların acılarından ceplerini dolduranlara Kovid vergisi getirilmeli. Kovidi fırsata çevirenler kazançlarını paylaşmalı. Özellikle de eğitimde. Pandemide yüz yüze eğitim aksadı, mecburen uzaktan eğitime geçildi. Köylerde yaşayanlar, fakir-fukaralar, uzaktan da eğitim alamadı ama bu durum birilerinin uzaktan eğitimden para basmasına engel olmadı. Rakamlarla açıklayalım: Online Eğitim Pazarı büyüklüğü, 2020’de 8.4 milyar ABD dolarıydı. 2027 yılına kadar bu rakamın 53.13 milyar dolara çıkması bekleniyor. Yani 2021-2027 döneminde %30.15’lik bir büyüme tahmin ediliyor.

İDARE İÇİN ŞART

Küresel eğitim pazarı bulut tabanlı çözümler, akademik kurumlarda iş süreçlerini yürütmek için otomatikleştirilmiş yönetim ihtiyacı, akademik süreçleri yönetme ihtiyacını artıran idari modüllerin gelişmiş performansı ve yüksek öğretimde artan kayıtlar nedeniyle büyüyor.

K.AMERİKA BAŞTA

Okulların kapatılması nedeniyle eğitim faaliyetleri ve yönetim süreçleri çevrimiçi olarak yürütülüyor. Kurumlar, hızlı uygulanabilen, işlemlerini sorunsuz bir şekilde yürütmelerine yardımcı olan, öğrencilere ve fakültelerine erişim sağlayan esnek ve ölçeklenebilir yazılımları arıyor. Kuzey Amerika’nın tahmin döneminde daha büyük bir pazar payına sahip olması bekleniyor.



KİLİT KELİME “BULUT”

kOViD-19 salgını, kilitlenmelere ve evde öğrenmeye neden oldu. Eğitim kurumları, akademik, finansal, idari ve altyapı gibi temel işlemlerini ve bulut üzerinden iletişim kurmak zorunda kalıyor. Bu da eğitim kurumlarından bulut hizmetlerine olan talebin artmasına neden oldu.

Bu Yazıya Tepki Ver