ORC anketine göre makas daralıyor… Kilidi HDP seçmeni açacak !

istiklal-caddesi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyasi partilerin Haziran 2023’te yapılması beklenen seçimler öncesi çalışmaları sürerken ORC Araştırma’nın son anketine göre Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasındaki makasın hala açık olduğu görülse de, Cumhurbaşkanlığı seçimi için HDP seçmeninin anahtar rolü sürüyor.

ORC Araştırma, 33 ilde toplam 6 bin 190 katılımcı ile gerçekleştirdiği son anketin sonuçlarını paylaştı.

Katılımcılara “Bu Pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu yöneltilen ankette, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nden oluşan Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 44.2 olarak kaydedildi. MHP, AK Parti ve BBP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 38,4’de kaldı. HDP liderliğindeki “Emek ve Özgürlük İttifakı“nın oy oranı ise yüzde 7,4 olarak ölçüldü.

MHP yüzde 6’da kaldı

Ankete göre AK Parti’nin oy oranı yüzde 30,6 olurken CHP’nin oy oranı yüzde 24,8 oldu. İYİ Parti oylarını yüzde 19,4’e yükseltirken MHP’nin oy oranı yüzde 6’da kaldı. Partilerin oy toplamına bakıldığında ise Millet İttifakı’nın yüzde 44,2 oy oranına sahip olduğu görüldü.

En önemli sorun ekonomi

Türkiye’nin en önemli sorunları nelerdir?” sorusunun da yöneltildiği ankette, Türkiye’nin en önemli sorunu yüzde 48,3 ile ekonomi olurken, ekonomiyi “işsizlik” ve “sığınmacılar” takip etti.



Bu Yazıya Tepki Ver