Orhan Pamuk: Konuşan dayağı yer!

orhan-pamuk
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orhan Pamuk: Siyasi laf edenleri sokakta dövüyorlar, parmaklarını kırıyorlar, tehditler ediyorlar, mafya karışıyor işin içine. Gelir dağılımındaki adaletsizlik çok daha derinleşti.

Türkiye’nin siyasi meseleleri üzerine konuşmaya meraklı olmadığını söyleyen yazar Orhan Pamuk, kendisine ülkenin politik konularını soranlara düşünce özgürlüğü olmadığı için cevap vermediğini belirtti. Katıldığı bir podcast yayınında kaygılarını “Siyasi laf edenleri sokakta dövüyorlar, parmaklarını kırıyorlar, tehditler ediyorlar, mafya karışıyor işin içine” ifadeleriyle dile getiren Nobel ödüllü edebiyatçı, Türkiye’de demokrasinin yalnızca sandığa oy atma kısmının kaldığını düşünüyor.

Gelir dağılımındaki adaletsizliğin çok daha derinleştiğini dile getiren Pamuk, kuvvetler ayrılığının, mahkemelerin bağımsızlığının ve en önemlisi fikir, düşünce özgürlüğü ile azınlıklara saygının tamamen ortadan kalktığını söyledi. Televizyonlardaki tartışma programlarının hepsini ‘süs’ olarak tabir eden Orhan Pamuk, “Hapishanelerinde en çok gazeteci olan, hükümeti eleştirenlerin en çok hapishaneye atıldığı ülke Türkiye. Bazen birkaç sınırlı siyasi laf ediyoruz ama ondan sonra da saldırıları bekliyoruz” dedi.

“KİTAPLARIMI KISKANIYORLAR”

Son romanı Veba Geceleri hakkındaki olumsuz eleştirileri de değerlendiren Orhan Pamuk, “Bu kitabım daha çok siyasetin salçasına, çorbasına bulaşarak etrafa saçıldı. Hükümeti eleştiremiyorlar, ‘Ne yapalım Orhan Pamuk’u eleştirelim’ diyorlar. Saldırıların nedeni, kitaplarımın sevilmesine duyulan haset, kıskançlık ve siyasi öfke” diye konuştu.



Bu Yazıya Tepki Ver