Ormanlık alanı bulunan 180 mahalle destek aldı

gaziantep

Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen protokol kapsamında, ormanlık alanı bulunan 180 kırsal mahalleye yangınla mücadelede kullanılacak malzeme desteğinde bulunuldu

Valilikten yapılan açıklamada, Valilik ile Büyükşehir Belediyesi arasında, orman yangınlarıyla müdahale kapasitesini arttırmak amacı belirtildi. Vali Davut Gül, burada yaptığı konuşmada, 2023’e kadar 27 milyon fidanın toprakla buluşması konusunda çalışmaların devam ettiğini ancak mevcudu korumanın bir gereklilik olduğunu söyledi. Gül, “Mevcudu korumak için de çok güncel olan yangınlarla ilgili bir toplantı yaptık” dedi.

OLAY YERİNDE MÜDAHALE

Yaklaşık 180 civarında orman köyünün bulunduğunu belirten Gül, “Bu 180 köyün hepsine ihtiyaç olan yangın malzemeleri dağıtılmış olacak, yerinde müdahale edilmiş olacak.” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise dünya ekonomik forumu raporlarında bulaşıcı hastalıkların, su yönetiminin, küresel ısınma, iklim değişikliği ve çevre sorunlarının bundan sonraki dönemde dünyayı bekleyen en büyük tehlike olduğunu hatırlattı.

Yangına anında müdahale

Programda muhtarlıklarda orman köylerinde yaşayanların hepsinin eğitime alınacağı ifade edildi. Eğitimle ilk müdahalede ne yapılacağı, planlamasının nasıl olacağı malzemelerin nasıl dağıtılacağı gibi konular öğretilecek. Programla hedef ise yangına hızlı bir şekilde müdahale edebilmek.