Osman Arolat: “HDP, Millet İttifakı tarafından dışlanmamalı, seçim işbirliğinin yolu aranmalı”

hdp selahattin demirtaş

Dünya gazetesi yazarı Osman Arolat, HDP’nin, “Türkiye Partisi” çıkışının önemsenmesi ve desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Temmuz’da 5. Büyük Kongresini yapan HDP’nin eş başkanı Prof. Dr. Mithat Sancar, kongre sonrasında katıldığı bir TV programında, “PKK ile bağımız yok, bunu defalarca söyledik. Eğer HDP şu anda onların söylediği gibiyse, bu kadar teveccühü nasıl görsün? Herkes şunu görüyor: 8-10 milyon oy bandında oynuyoruz. Türkiye’yi bölmek isteyen 10 milyon insan mı var? Hayır! Bizim başka bir örgüt olan PKK ile bir bağımız yok. Bunu defalarca söyledik. Kararlarımızı kendimiz alıyoruz” açıklamasıyla, bir Türkiye partisi olarak siyasette yer aldıklarını belirtti.” diye yazdı.

Selahattin Demirtaş‘ınyazdığı “İğneyi kendimize” yazısına işaret eden Arolat, “2023 seçimleri öncesi, HDP’nin bu açılımı dikkate alınarak, Millet İttifakı tarafından dışlanması yerine, seçim işbirliğinin yolu aranmalıdır. Çünkü, seçimde arzulanan sonucun alınması, HDP’nin muhalefet kanadı içerisinde yer almasına bağlı gözüküyor.

Ama bundan önemlisi, HDP’nin PKK’dan bağını koparması kadar, bir Türkiye partisi kimliğiyle siyaset yapar hale gelmesidir. Bu yolda HDP’nin attığı adımlar kadar, onların diğer siyasilerce desteklenmesi de önemlidir. Demirtaş, HDP için “Değişim zor iş‘’ derken, siyasi aktörler değişimin zorluğuna katlanma zamanının geldiğini de unutmamalıdır….” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın