Özdemir kulüplere ‘Yabancı’ kaldı

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kulüpler Birliği ile TFF Başkanı Nihat Özdemir’i bir araya getiren kritik zirvede ana gündem yabancı sınırlaması oldu. Özdemir, Süper Lig temsilcilerinin 1 yıl erteleme talebine sıcak bakmıyor.

Süper Lig kulüplerinin yöneticilerinden oluşan 20 kişilik Kulüpler Birliği heyeti, TFF Başkanı Nihat Özdemir ile bir araya geldi. Kritik zirvede yabancı kuralında değişiklik ilan etmesiyle oluşan kaos ve yayıncı kuruluş krizi, İstanbul Conrad Otel’de masaya yatırıldı. Toplantının ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir, bütün taleplerin değerlendirileceğini söyledi.

GEÇEN YIL DA ERTELEMİŞTİK

Özdemir, yabancı kuralı hakkında “Geçen yıl takımların yabancı ortalaması 7.12’ydi. Biz de bunu göz önüne alıp 8 oyuncu sahada oynayabilir diye karar aldık. Kulüplerimiz, geçen yıl ertelediğimiz bu kararın 1 yıl daha ertelenmesini talep etti. Yönetim olarak tekrar toplanacağız ve net kararımızı söyleyeceğiz” açıklamasını yaptı. Gözler şimdi federasyonun alacağı kararlara çevrildi.

‘BUNA GÖRE PLAN YAPSALARDI’

DAHA sonra katıldığı A Spor’un yayınında ise Türk oyuncularının Süper Lig’de daha çok görev almasını istediklerini vurgulayan Özdemir, “Bizim görüşümüz, takımların 8 yabancıyla ancak sahada devam etmesi. Zaten alınmış bu kararı bütün takımlar biliyordu. Geçen sezon erteleme isterken bu sezon uygulanması için imza verdiler. Planlarını buna göre yapmaları lazımdı. Birçok takım, Türk oyuncularla anlaşarak bu karara hazırlandıklarını gösteriyor” diye konuştu.



Yayıncı kuruluşa hukuki süreç

SIK sık kulüplerin şikayetçi olduğu yayıncı kuruluşa ayrı paragraf açan TFF Başkanı Özdemir, “21 Mayıs’ta ödemeleri gereken 2 milyar 600 milyon TL’lik son taksidi ödemediler. 15 günlük geç ödeme hakları doldu. Hukuki işlemleri başlatacağız” dedi.

Harcama limitlerine yeşil ışık

SÜPER Lig ekiplerinin şikayetçi olduğu transfer harcama limitlerine de değinen Nihat Özdemir, “Takımlarımız pandemiden ötürü seyirci sayılarından ve saha içi reklamlardan mahrum kaldı. Bunların değerlendirilmesi gerektiğini bize ilettiler. Biz de gündeme alacağız” dedi.

Takım sayısında Avrupa örneği

TFF Başkanı, Süper Lig’deki takım sayısı hakkında, “Avrupa’da ülkeler 20 takımlı ligden 18’e düşmeye çalışıyor. Takvimler çok sıkışıyor. Biz 4 takım düşürmeye karar verdik. Kulüplerin talebi oldu, değerlendireceğiz” yorumunu yaptı.

Çebi: Yumuşama hissettim

Kulüpler Birliği ve Beşiktaş’ın Başkanı Ahmet Nur Çebi, toplantının ardından şu açıklamayı yaptı: “Yabancı sayısının 1 yıl daha ertelenmesini istedik. Sıkıntılarımız var dedik. Aslında sahada 11 yabancının olması hoş değil. Limitler konusunda hoşgörüye ihtiyacımız olduğunu da belirttik. Daha önce alınan kararlarla ilgili biraz yumuşama hissettim.”

Ağaoğlu: Geri adım atmazlar

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Nihat Özdemir ile yaptıkları görüşmeyi “İzlenimlerime göre, TFF yabancı sınırı kararından geri adım atmayacak. Biz buna uyarız. Burada amaç, yerli oyuncunun yetişmesi. Bunun için Rezerv Lig şart ama bu sene de gerçekleşmedi” şeklinde yorumladı.

Bu Yazıya Tepki Ver