Özgür Demirtaş: Dolar minimum 25 TL olmalı

özgür demirtaş
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolardaki yükselişle ilgili konuşan Özgür Demirtaş, “Dolar/TL’nin ederi bugün ihracatçılar için minimum 24-25 TL olmalı. Azar azar her gün 30 kuruş artırıyorlar, ben olsam bugün 24’e bırakırım” dedi.

İzmir Atatürk OSB sanayicileri ve İAOSB Özel Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonomideki gelişmelere yönelik açıklamalarda bulundu.

Dünya gazetesinin aktardığına göre Demirtaş, dolar kurunun yavaş yavaş artırılmasının doğru olmadığını, bu şartlarda yabancı yatırımcının ülkeye gelmeyeceği söyledi. Doların minimum 25 TL seviyelerinde olması gerektiğini ifade eden Demirtaş şöyle konuştu:

“İhracatçının biraz rahatlaması gerekiyor, hele ki temmuz ayında asgari ücrete zam gelirse dolar 28 TL seviyelerine gelmesi gerekir. Hükümet kendini sıkıştırıyor.

Dolar birden olması gereken seviyelere çıkarılmalı artık enflasyon riskini aldık. KKM hiç olmamalıydı. Bu gibi enstrümanlara karşıyım, KKM sadece sonucu erteledi, doları sönümlenirdi ama bunun bir bedeli oldu.

125 milyar dolarlık KKM şu demek, KKM’li olan herkes dolara yatırım yapmıştır aslında, ama çıkıp dolar almadılar henüz. Onlar çıkıp dolar alırsa acayip şeyler olur, o nedenle KKM’yi hızlı bir şekilde bozmayacaklar yavaş yavaş yapacaklar, ani şekilde bozulması katastrofik etki gösterir. Yapılması doğru muydu? Hayır yanlıştı net olarak.



Sizlerle 6 ay önce buluşabilseydik, kredi çekmenizi önerirdim. Şimdi piyasada kredi yok belli bir süre de olmayacak. Bu durumun enflasyona ciddi şekilde yansıyacağını düşünüyorum. Dolar/TL’nin ederi bugün ihracatçılar için minimum 24-25 TL olmalı.

Azar azar her gün 30 kuruş artırıyorlar, ben olsam bugün 24’e bırakırım, neden azar azar bırakıyorsun azar azar bırakınca kendi talebini yaratıyorsun. Millet her gün 30 kuruş artınca dolar alıyor. Hâlbuki çıkarın 24’e Haziran 22’de kaldırın yüzde 25’i. Mehmet Şimşek bunu yapabilir.”

Demirtaş önceki gün sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda da Mehmet Şimşek’e destek olunması gerektiğini belirterek şunları söylemişti: 

“Mehmet Şimşek’e hepimiz yardım etmeliyiz. Ucundan tutmalıyız. Siyaseti bırakıp problemi çözmeye odaklanmalıyız. Bu memleket hepimizin. Durum vahim.”

Bu Yazıya Tepki Ver